Ένα συνοδευτικό που θα ταιριάξει τέλεια με τα ψητά κρεατικά του κυριακάτικου ή του γιορτινού σας τραπεζιού.
Τηγανίζετε τις πατάτες σε ζεστό λάδι αφού πρώτα τις αλατίσετε. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Ζεσταίνετε τις τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα καθαρό τηγάνι και σοτάρετε τις ροδέλες του πράσου μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτεί το πράσο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.
Βάζετε τους κύβους της πατάτας σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και τη χωριάτικη μυζήθρα. Σερβίρετε τις πατάτες σε μια στρογγυλή πιατέλα και τις περιχύνετε με το σοταρισμένο πράσο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;