“Πράσινο φως” για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Ν. Καρβάλη-Τοξότες

26 Μαΐου 202116:35

Προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Αμφίπολη – Ν. Καρβάλη – Τοξότες. Πρόκειται για ένα θέμα που επί χρόνια τίθεται στο δημόσιο διάλογο και ήρθε η ώρα να λάβει «σάρκα και οστά» από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε υλοποίηση της σχετικής προεκλογικής του δέσμευσης.

Η Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία θα έχει μήκος 206 χιλιόμετρα, θα είναι γραμμή υψηλών ταχυτήτων λόγω της μορφολογίας του εδάφους και αποτελεί κομβικό κομμάτι του ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Σχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις συνδυασμένες μεταφορές.

Είναι ένα από τα έξι μεγάλα σιδηροδρομικά έργα που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό να συνδέσουν σημαντικά λιμάνια με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ενίσχυση της διασυνοριακής σύνδεσης με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ισχυροποίηση της στρατηγικής θέσης της Βόρειας Ελλάδας.

Για τη συγκεκριμένη, μάλιστα, προτεραιότητα είχε αναλάβει πρωτοβουλία και ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.  

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr