Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Think Green: Reuse, Recycle, Reduce”

9 Δεκεμβρίου 201515:45

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο “Think Green: Reuse, Recycle, Reduce” που διοργάνωσαν το Europe Direct Ξάνθης, η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης. Η δίωρης διάρκειας εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης με τη συμμετοχή 6 εισηγητών και 50 και πλέον ενδιαφερομένων.

Τις εισηγήσεις άνοιξε η κα Γεωργία Θεοδώρα Ιντζέ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του Europe Direct Ξάνθης, η οποία αναφέρθηκε στις πολιτικές, τις πρωτοβουλίες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.

Στη συνέχεια ο κος Παντελής Μπότσαρης, Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας Δ.Π.Θ. αναφέρθηκε εκτενώς στη βιώσιμη δόμηση, τις ενεργειακές απώλειες λόγω μη ορθής επιλογής υλικών και πώς μπορεί κάποιος να παρέμβει με τροποποιήσεις στα κτίρια ώστε να εξοικονομήσει ενέργεια.

Η κα Μαρία Ευρυδίκη Γκράτζιου, Αν. Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Δ.Π.Θ. ανέλυσε το Οικολογικό, Ενεργειακό και Υδατικό Αποτύπωμα που αφήνει κάθε πολίτης ανάλογα με τον τρόπο ζωής του και την καταναλωτική του συμπεριφορά και πώς αυτό μπορεί να μειωθεί για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα των πόρων.

Ο κος Ηλίας Κακανής, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, Υποψήφιος Διδάκτορας Δ.Π.Θ, ανέλυσε τη Βιομηχανική Συμβίωση, δηλαδή το πώς τα απόβλητα μιας βιομηχανίας θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρώτη ύλη για μια άλλη βιομηχανία και παρουσίασε παραδείγματα για το πώς λειτουργεί η βιομηχανική συμβίωση σε άλλες χώρες, ενώ σε τοπικό επίπεδο έκανε προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει και την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κος Βασίλειος Σαρρής, Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ στην Ξάνθη παρουσίασε τις ενεργειακές απώλειες που έχει κάθε νοικοκυριό κατά τη χρήση των οικιακών συσκευών και τη λειτουργία του κλιματισμού συνδέοντας την εξοικονόμηση ενέργειας με την εξοικονόμηση χρημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος ο κος Φώτης Μπουραζάνης, Eπικεφαλής της Εταιρείας Ανακύκλωσης Ecoplan εξήγησε ποια υλικά ανακυκλώνονται και πώς γίνεται η σωστή ανακύκλωση για να επιτευχθεί ο στόχος της κυκλικής οικονομίας και η επαναχρησιμοποίηση των φυσικών πόρων.

Εν μέσω της Συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, και ενώ η ενεργειακή ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος, η κυκλική οικονομία και η κλιματική αλλαγή αποτελούν προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του Σοροπτιμισμού, οι τρεις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα παραπάνω θέματα και το πέτυχαν.

DSC03697 DSC03682 DSC03690 DSC03680 DSC03678 DSC03677 DSC03684 DSC03694

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr