dimotiko_symboylio_xanthis_2011_geniko

Το Νέο Δημαρχείο προ ημερησίας από Χ. Πούλιο.

21 Φεβρουαρίου 201115:41

dimotiko_symboylio_xanthis_2011_genikoΠέντε θέματα προ ημερησίας διάταξης φέρνουν στην συνεδρίαση της Τρίτης οι Πολίτες για την Αλλαγή και αναμένεται ότι οι τόνοι θα ανεβούν στην προσεχή συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό η παράταξη του Χρήστου Πούλιου θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα για τη μίσθωση καταστήματος από το Μανώλη Τσέπελη και πιθανές εργασίες χωρίς οικοδομική άδεια. Παράλληλα θα τεθεί και το θέμα των εργασιών στο νέο Δημαρχείο έχουν σταματήσει παρότι μετά το  σχέδιο Καλλικράτης οι ανάγκες του Δήμου έχουν μεγαλώσει, ζητώντας να πληροφορηθεί το σώμα για την εξέλιξη του έργου (Στην ίδια συνεδρίαση πάντως υπάρχει θέμα ημερήσιας διάταξης για την έγκριση της προσωρινής διακοπής των εργασιών στο νέο Δημαρχείο Ξάνθης)

Τα άλλα θέματα αφορούν στο ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ξάνθης, την υπηρεσία πρασίνου καθώς και του προβλήματος που υπάρχει στην Αναπτυξιακή Ξάνθης. Πιο αναλυτικά στο κείμενο των ερωτήσεών τους  οι Πολίτες για την Αλλαγή αναφέρουν:

  1. Σύμφωνα με επανειλημμένα δημοσιεύματα των ΜΜΕ της πόλης μας ο κ. Τσέπελης φέρεται ως ενοικιαστής καταστήματος του παραδοσιακού οικισμού Ξάνθης και ενεργήσας κατά παράνομο τρόπο εργασίες χωρίς την απαραίτητη έκδοση σχετικής άδειας. Επειδή παρόμοιες ενέργειες και συμπεριφορές έχουν προκαλέσει κατ’ επανάληψη το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας, επιθυμούμε να γνωστοποιηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι πτυχές του συγκεκριμμένου θέματος.
  2. Οι εργασίες του νέου Δημαρχείου έχουν σταματήσει. Η κατάσταση σήμερα σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα του υφιστάμενου Δημαρχείου, όπως για παράδειγμα η αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύ δύσκολη. Παρακαλούμε να ενημερωθεί το σώμα σε ποια φάση βρίσκεται η ανακατασκευή του νέου Δημαρχείου, όπως επίσης και τι προϋπολογισμό είχε, τι επιπλέον χρήματα απαιτούνται και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζουμε ότι η ημερομηνία συμβατικής παράδοσης του έργου έχει παρέλθει προ μηνών.
  3. Ποια είναι η επικρατούσα κατάσταση σήμερα στο ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ξάνθης; Εξ όσων γνωρίζουμε δεν λειτουργεί. Δεν γίνονται ούτε καν συνεδριάσεις του Οργάνου. Δύο χρόνια τώρα δεν είδαμε ούτε μια παρέμβαση. Γενικά είναι σαν να μην υπάρχει. Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να ενεργοποιήσει ένα θεσμό που κινδυνεύει να ακυρωθεί από την πρώτη κιόλας θητεία των Οργάνων;
  4. Γινόμαστε δέκτες τον τελευταίο καιρό πολλών καταγγελιών καθόλου κολακευτικών για την λειτουργία της Αναπτυξιακής. Ο Δήμος της Ξάνθης είναι από τους βασικούς μετόχους και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγκόρτσας είχε ορισθεί από τον κ. Δήμαρχο  ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ζητούμε να ενημερωθεί επίσημα το Δημοτικό Συμβούλιο και για την τραγική, ως φαίνεται, οικονομική κατάσταση, που έχει σαν αποτέλεσμα να είναι οι υπάλληλοι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες και για όλα όσα ακούγονται και δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ.
  5. Ενημερωθήκαμε, προς μεγάλη μας έκπληξη, ότι στον τομέα Πρασίνου χάθηκαν σημαντικά κονδύλια Προγραμμάτων λόγω μη έγκαιρης υποβολής σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από πλευράς του αρμόδιου τομέα του Δήμου. Ζητούμε πλήρη ενημέρωση επ’ αυτού καθώς και αν προτίθεται η Δημοτική Αρχή να αποδώσει ευθύνες σε περίπτωση που ευσταθούν οι καταγγελίες για ολιγωρία. Είναι τουλάχιστον παράδοξο σε εποχές οικονομικής λιτότητας και περιορισμένων πόρων προς το Δήμο να χάνονται χρήματα που δικαιούται και που θα είναι προς όφελος των συμπολιτών μας.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr