dimotiko_symboulio_antipoliteysi_meizona

ΕΤΕΝΕ και ΕΑΠΑΞ θέτει ο Πούλιος τη Δευτέρα, προ ημερησίας

13 Μαΐου 201114:03

dimotiko_symboulio_antipoliteysi_meizonaΗ καταβολή των μισθωμάτων από το Elisso προς την ΕΤΕΝΕ καθώς και η αγορά από το Δήμο των μετοχών που διαθέτουν φορείς στην ΕΑΠΑΞ, ενώ είναι υπερχρεωμένη και οδεύει προς εκκαθάριση, είναι τα δύο ζητήματα που θίγει προημερησίας διάταξης η παράταξη του Χρήστου Πούλιου, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, τη Δευτέρα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του προς τα Μ.Μ.Ε Ο συνδυασμός «Πολίτες για την Αλλαγή» αναφέρουν:

  1. Μη καταβολή μισθωμάτων στην εταιρεία ΕΤΕΝE

H εταιρεία ETENE, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε και λειτουργεί ακόμα με μόνο σκοπό την είσπραξη μισθωμάτων του τέως ΞΕΝΙΑ.

Παρ’ όλο λοιπόν που ο προηγούμενος Πρόεδρός της κ. Καλαϊτζής είχε αποστείλει στην μισθώτρια εταιρεία εξώδικο για την κατ’ επανάληψη μη έγκαιρη καταβολή των μισθωμάτων από το καλοκαίρι του 2010, η σημερινή διοίκηση όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε διαδικασία έξωσης (εφ’ όσον πλέον η μισθώτρια είναι κατ’ επανάληψη δύστροπη), αλλά έχει λάβει έναντι «εξόφλησης μισθωμάτων»  μεταχρονολογημένη επιταγή, της οποίας η ημερομηνία μας είναι άγνωστη, και σε κάθε περίπτωση σε αρκετά μεταγενέστερο από σήμερα χρόνο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η προφανής υστέρηση εσόδων που υφίσταται ο Δήμος Ξάνθης, σε μια εποχή μάλιστα που έχει απόλυτη ανάγκη και το παραμικρό έσοδο.

Ζητούμε να πληροφορηθούμε τόσο εμείς όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο:

α) Πόσα μισθώματα δεν έχει καταβάλει η μισθώτρια.

β) Πόσα εξ αυτών περιλαμβάνονται στην μεταχρονολογημένη επιταγή  και ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής της.

γ) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η διοίκηση της ΕΤΕΝΕ για την αντιμετώπιση της επανειλημμένης δυστροπίας καταβολής των μισθωμάτων.

  1. Οικονομική κατάσταση ΕΠΑΞ- Αγορά μετοχών των λοιπών μετόχων της εταιρείας από τον Δήμο Ξάνθης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ ο Πρόεδρος κ. Τσέπελης εισήγαγε προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης θέμα πώλησης των μετοχών της ΕΑΠΑΞ που κατέχει η ΔΕΥΑΞ στο Δήμο Ξάνθης έναντι συμβολικού τιμήματος. Αιτιολογώντας την εισήγησή του και την ανάγκη μεταβίβασης ανέφερε ότι ο Δήμος Ξάνθης ζητά να αγοράσει τις μετοχές αυτές σε συμβολική τιμή από όλους τους λοιπούς μετόχους της ΕΑΠΑΞ και ότι συμφέρει αυτό στην ΔΕΥΑΞ γιατί η ΕΑΠΑΞ είναι υποχρεωμένη και οφείλει τουλάχιστον 600.000 ευρώ σε τρίτους, σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι η ΕΑΠΑΞ έχασε και σχετικές ρυθμίσεις που είχε με αποτέλεσμα να έχουν ασκηθεί διώξεις σε προηγούμενα μέλη της διοίκησής της.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι ίδια μεθόδευση ακολουθείται και έναντι των υπολοίπων μετόχων της ΕΑΠΑΞ, μάλιστα το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα και σε συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης που επίσης είναι μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ζητούμε να πληροφορηθούμε:

α) Ποιο είναι το ύψος των χρεών της ΕΑΠΑΞ.

β) Πως αυτά δημιουργήθηκαν αφού ο τρόπος λειτουργίας της και το αντικείμενό της δεν ήταν δυνατόν να δημιουργούν ζημίες.

γ) Αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε μέλη των διοικήσεών της (παλιών ή καινούργιων) λόγω των οφειλών αυτών .

δ) Πώς αγοράζει ο Δήμος σε συμβολικές τιμές τις μετοχές των λοιπών μετόχων και με ποιού οργάνου την απόφαση, όταν μια τέτοια αγορά  ζημιώνει ουσιαστικά τον Δήμο εφ’ όσον στην ουσία θα απαλλάξει τους λοιπούς μετόχους από την αναλογία τους στις ζημίες και θα επιβαρύνει τον Δήμο Ξάνθης, αφού θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το χρέος των 600.000 ευρώ.

ε) Πόσο νόμιμο είναι να αγοράζει ο Δήμος με χρήματα των δημοτών μετοχές υπερχρεωμένων εταιρειών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr