Σε τι οφείλεται η μεγάλη καταστροφή στη Λίμνη Βιστωνίδα. Σύσκεψη στο Υπολιμεναρχείο το Σάββατο !

19 Ιουλίου 201419:32

Εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η καταστροφή που σημειώθηκε στη Λίμνη Βιστωνίδα και τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό με τα ψάρια που βρέθηκαν νεκρά.

Σύσκεψη με τη συμμετοχή τόσο του νυν Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη όσο και του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Υπολιμεναρχείο του Λάγους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αλιευτικού Συνεταιρισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σ. Μπαλάση, εκπρόσωποι των κτηνιατρικών υπηρεσιών της περιφέρειας, των λιμενικών αρχών, επιστήμονες και στελέχη του Φορέα Διαχείρισης.

Από την περιοχή της Λίμνης ελήφθησαν δείγματα που απεστάλησαν για έλεγχο προκειμένου να υπάρξει εξακρίβωση των αιτιών. Η αρχική διαπίστωση είναι ότι τα ψάρια θανατώθηκαν λόγω έλλειψης οξυγόνου. Η αιτία αυτής της έλλειψης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μπορεί να οφείλεται σε αύξηση της φυσικής βλάστησης της λίμνης λόγω της γλυκότητας του νερού (ευτροφισμός) είτε σε αύξηση των πληθυσμού των ψαριών, είτε σε αύξηση της φυτοτοξικότητας (πολύ μικρές)

Πιο ασφαλείς εκτιμήσεις θα γίνουν μετά τις πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις. Το μέγεθος της ζημιάς δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί αν και είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

PSARIA LAGOS IMG_0676 IMG_0678 IMG_0674

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr