Πότε θα ανοίξουν οι παιδικές χαρές και πώς θα λειτουργεί συνολικά το Δημόσιο με την χαλάρωση των μέτρων

29 Απριλίου 202008:45

Μικρές τροποποιήσεις γίνονται στην λειτουργία του δημοσίου τομέα μετά από την ανακοίνωση για την χαλάρωση των μέτρων με κύριο γνώμονα την εξ αποστάσεως και την εκ περιτροπής εργασία. Για την ασφάλεια στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, από την Δευτέρα 4 Μαίου οι υπάλληλοι του δημόσιου με πρωινή βάρδια θα προσέρχονται στην εργασία τους είτε στις 7, είτε τις 8 ή είτε στις 9 το πρωί. Την ευθύνη κατανομής των υπαλλήλων στις τρεις ζώνες έχουν οι αρμόδιοι φορείς.

Η άδεια ειδικού σκοπού και η ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες υψηλού κινδύνου διατηρείται και προσαρμόζεται στην μορφή που θα πάρει η λειτουργία των σχολείων. Με την ολοκλήρωση του ανοίγματος των σχολικών δομών και της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Εσωτερικών θα επαναπροσδιορίσει με εγκύκλιό του τον αριθμό των δικαιούχων της ειδικής άδειας. 

Ίδιος παραμένει και ο τρόπος εξυπηρέτησης των πολιτών από το Δημόσιο. Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση, αυτή θα συνεχίσει να γίνεται με προκαθορισμένο ραντεβού.

Εξακολουθεί η χρήση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του κοινού των πολιτών από τα ΚΕΠ μέσω αποστολής εγγράφων κατ’ οίκον με ταχυμεταφορά.

Τα ΚΑΠΗ και οι Λέσχες Φιλίας παραμένουν κλειστές ενώ και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί θα επανέλθουν σε λειουργία σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εξέλιξη. Κλειστές παραμένουν οι παιδικές χαρές καθώς το άνοιγμά τους σχετίζεται με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης. Στην πρώτη γραμμή των φορέων που ανοίγουν είναι οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις και μπορούν να υποδεχτούν τους αθλούμενους με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr