Πόσο χρέωνε η Χρυσή Αυγή για «προστασία»

3 Οκτωβρίου 201318:33

Νέα στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως το βρετανικό δίκτυο BBC, που δημοσιεύει καταγγελία νεαρής για μέλη της οργάνωσης, τα οποία της πρότειναν να ξυλοκοπήσουν κάποιον επ’ αμοιβή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ BBC, η κοπέλα άρχισε να επισκέπτεται την Χρυσή Αυγή θεωρώντας ότι θα βρει καταφύγιο από κάποιον που την ενοχλούσε.

«Όλοι στέκονταν προσοχή όταν ο αρχηγός έμπαινε στην αίθουσα. Έλεγαν ότι θα δείρουν ομοφυλόφιλους και έγχρωμους» λέει και συνεχίζει:

«Ένα μέλος του κόμματος ήρθε να με επισκεφθεί. Μου έκανε μία προσφορά: Μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ, να κάψει αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα, έναντι 1.500 ευρώ».

Σοκαρισμένη περιγράφει: «Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή».

Το BBC παραθέτει και τη μαρτυρία ενός Πακιστανού, ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε τρεις φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Η Αστυνομία ποτέ δεν μας υπερασπίζεται. Αν είχαν μαχαιρώσει Έλληνα θα κυνηγούσαν τον δράστη. Εγώ φοβάμαι να βγω στο δρόμο» σημειώνει.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μάικλ Όουεν, αναφέρεται στις πρόσφατες «εκκαθαρίσεις» ανώτατων αξιωματικών στην αστυνομία και σημειώνει ότι σε πολλές περιοχές ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές.

Το βρετανικό δίκτυο, παραθέτει βίντεο από τους «αγανακτισμένους κατοίκους» του Κερατσινίου που έχοντας την κάλυψη ανδρων των ΜΑΤ, πετούν πέτρες σε αντιφασίστες διαδηλωτές, μία μέρα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πηγή : Το ποντίκι

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr