Πόσα ξοδεύει ο ΕΟΠΥΥ για… γραμματόσημα αλληλογραφίας;

10 Μαΐου 201308:00

Μπορεί τα χρήματα που δίνονται για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να είναι λιγοστά και να αναγκάζονται να πληρώνουν υπηρεσίες και φάρμακα από την τσέπη τους, ο Οργανισμός όμως είναι …ανοιχτοχέρης για τις επικοινωνίες του και κυρίως τις γραπτές. Πόσα δίνονται ετησίως για γραμματόσημα και άλλα τέλη αλληλογραφίας..

Μπορεί ακόμη και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να επικοινωνούν με email – πρόκειται άλλωστε για μια… ηλεκτρονική διακυβέρνηση- ο ΕΟΠΥΥ όμως φαίνεται ότι έχει μείνει πίσω.
Εξακολουθεί να επικοινωνεί γραπτώς και από ότι φαίνεται συνεχώς καθώς στον επίσημο προϋπολογισμό του για το 2013, υπάρχει πρόβλεψη για ταχυδρομικά τέλη ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ίσως γι αυτό να χρειάζεται και 2,5 εκατ. ευρώ για “τηλεφωνικά, τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη εσωτερικού”. Έτσι προφανώς ερμηνεύεται και το ποσό των 800.000 ευρώ για γραφική ύλη και μικροαντικείμενα γραφείου.
Και δεν είναι μόνο αυτά καθώς τα έξοδα του ΕΟΠΥΥ εκτείνονται και σε άλλα είδη που είναι μάλλον άγνωστο πως χρησιμοποιούνται. Ειδικότερα ο φορέας χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ για “Προμήθεια φωτογραφικού και φωτοτυπικού υλικού”.

Και να σκεφτεί κανείς ότι την ώρα που ο Οργανισμός διαθέτει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ για αυτές τις γραφικές ύλες και τα γραμματόσημα δίνει μόλις 20 εκατ. ευρώ για οδοντιατρική περίθαλψη των 10 εκατ. ασφαλισμένων του.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου, από το iatropedia.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr