Πως θωρακίστηκε ο Έβρος ένα μήνα πριν το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας

5 Μαρτίου 202009:49

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ δείχνει πως θωρακίστηκε ο Έβρος ένα μήνα πριν το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας.

Πως φτάσαμε όμως εκεί;

Αυξημένες ροές – «Συναγερμός» στον Έβρο

Τον Νοέμβριο του 2019 παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά αυξημένες ροές μεταναστών στα περάσματα του Έβρου και της Ροδόπης. Τότε ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εκπονηθεί ένα σχέδιο προκειμένου να αναχαιτισθούν αυτές οι ροές και να κλείσουν αυτά τα περάσματα. Τον Δεκέμβριο ξεκινούν κάποιες συναντήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και το Υπουργείο Άμυνας, ακολουθούν επισκέψεις στην περιοχή και υπογράφεται ένα πρωτόκολλο. 

Το πρωτόκολλο αυτό περιλαμβάνει την ίδρυση ενός κέντρου ελέγχου, ενός στρατηγείου στην Νέα Βύσσα στον Έβρο το οποίο έχει τις εξής δυνατότητες: Μπορεί να καταγράφει εικόνα και ήχο Συλλέγει πληροφορίες αλλά και αποστέλλει μαζικά μηνύματα τα οποία λαμβάνουν στα κινητά και τις συσκευές τους οι μετανάστες και τους λένε ότι είναι κλειστός ο δρόμος.

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου είχαν ολοκληρωθεί και κάποια μέτρα, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση της φρουράς κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, η τοποθέτηση πλωτών εμποδίων στο ποτάμι στον Έβρο τα οποία δυσκολεύουν την κίνηση των πλαστικών σκαφών που χρησιμοποιούν οι διακινητές, η ενίσχυση του φράχτη και η τοποθέτηση επιπλέον συρματοπλέγματος.

Όλα αυτά ένα μήνα προτού ξεκινήσει αυτό το οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία προκειμένου να οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

 
skai.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr