Πώς να χάσετε βάρος κάνοντας μασάζ

22 Απριλίου 202113:31

Ύστερα από αρκετές έρευνες αποδείχθηκε ότι ο συνδυασμός του μασάζ με σωστή διατροφή και άσκηση, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Υπάρχουν αρκετοί που τονίζουν ότι το μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς (και άλλες θεραπευτικές πρακτικές, όπως ο βελονισμός), λειτουργούν αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Πριν όμως καλέσετε τον προσωπικό σας θεραπευτή για μασάζ στο σπίτι, είναι σημαντικό να μάθετε σε τι ακριβώς βοηθάει και ποιος τύπος μασάζ είναι ο ιδανικότερος για αυτήν την περίπτωση.

Οφέλη απώλειας βάρους από το μασάζ

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που μπορείτε να έχετε με μια θεραπεία μασάζ:

  • Καλύτερος ύπνος
  • Μειωμένος μυϊκός πόνος
  • Μειωμένο άγχος
  • Βελτιωμένη ψυχική κατάσταση
  • Βελτιωμένο εύρος κίνησης

Επίσης, το μασάζ βοηθά στην απελευθέρωση ενδορφινών οι οποίες προκαλούν ένα συναίσθημα ευφορίας και χαράς. Υιοθετώντας υγιείς συνήθειες για το σώμα σας, χτίζετε μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σας και τον αντιμετωπίζετε με το σεβασμό που του αξίζει. Έτσι διευκολύνετε και τη διαδικασία της διατροφής και της άσκησης.

Ποιο είδος μασάζ είναι το καλύτερο για απώλεια βάρους

Υπάρχουν πολλοί τύποι μασάζ. Το σουηδικό μασάζ, για παράδειγμα, είναι δημοφιλές επειδή προσφέρει ανακούφιση από το άγχος. Το μασάζ βαθέως ιστού είναι χρήσιμο για άτομα που ασκούνται και είναι επιρρεπή σε μυϊκούς πόνους. Το μασάζ Shiatsu είναι μια τεχνική με την οποία ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τοπική πίεση για να παρέχει ανακούφιση.

Ωστόσο, το ιδανικότερο μασάζ για απώλεια βάρους είναι το σουηδικό και αποδίδει καλύτερα στους περισσότερους ανθρώπους. Είναι προτιμότερο επειδή είναι ιδανικό για την κυκλοφορία του αίματος και τη χαλάρωση των μυών, ενώ συμβάλλει στην αντιμετώπιση ποικίλων προβλημάτων και προσφέρει μια συνολική αίσθηση ευεξίας.

Μπορείτε, επίσης, να κάνετε οι ίδιοι μασάζ στο σπίτι, με τον προσωπικό σας θεραπευτή. Μιλήστε του για την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος και μην ξεχνάτε πως η επικοινωνία με τον θεραπευτή, θα σας βοηθήσει σημαντικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Tip: Επιλέξτε αιθέρια έλαια τα οποία κάνουν καλό στο δέρμα και διευκολύνουν τις κινήσεις κατά τη διάρκεια του μασάζ. Είναι, επίσης, σημαντικό να βρείτε τον κατάλληλο θεραπευτή που θα γνωρίζει τις τεχνικές, ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η δίαιτα ή η διατροφή και η ταυτόχρονη άσκηση μπορεί για μερικούς να αποτελεί τη συνταγή για να πετύχουν το στόχο τους. Ωστόσο, το να εντάξετε και το μασάζ στην καθημερινή σας ρουτίνα δεν πρόκειται να αφαιρέσει τίποτα από την προσπάθειά σας, αλλά αντιθέτως, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σώμα σας δυνατό, ευέλικτο και ταυτόχρονα χαλαρό.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr