Πορεία ΠΑΜΕ και ΜΑΣ για την υγεία στην Ξάνθη

20 Μαΐου 201517:11

Σε Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, αναφέρεται:

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ στα πλαίσια της στάσης εργασίας στο δημόσιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μάη, μέρα πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας, απαιτώντας:

“Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία ΤΩΡΑ.

“ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας – Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.

“Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.

“Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. “Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

“Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 Την ίδια ώρα αποκαλυπτική για το ρόλο παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν η στάση όλων των υπόλοιπων συνδικαλιστικών δυνάμεων που τέτοια μέρα και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ούτε καν καλέσανε σε συγκέντρωση.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr