diodos_voulgaria_2

Διαμάχη για το δρόμο με φόντο τις εκλογές του ΕΒΕ

9 Νοεμβρίου 201115:26

diodos_voulgaria_2Σε πολιτικό ζήτημα με επίκεντρο τις εκλογές του Επιμελητηρίου εξελίχτηκε η υπόθεση της τουριστικής διόδου του Αγ. Κωνσταντίνου από τη Βουλγαρία.

Όλα ξεκίνησαν με δηλώσεις που εμφανίζεται να έχει κάνει ο Στέλιος Μωραΐτηςπου κάνει λόγο για «κλείσιμο» του δρόμου, με αιτιολογικό την αύξηση του παραεμπορίου και την εγκληματικότητα που πλήττει την περιοχή.

Στο ζήτημα παρενέβη ο τέως Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης. Με ραδιοφωνική του συνέντευξη αλλά και δήλωσή του στο XanthiPress.gr o τέως Νομάρχης εξέφρασε μια διαφορετική άποψη, παρότι δεν θέλησε να χαρακτηρίσει αυτή τη διαφορά ως ανοιχτή διαφωνία.

Γ. Παυλίδης: Ποτέ δεν μετάνιωσα για το δρόμο

Σύμφωνα με το Γιώργο Παυλίδη όλες οι περιοχές προσπαθούν να κάνουν άξονες καθώς «άλλο είναι είναι η αστυνόμευση του δρόμου και άλλη ή ύπαρξή του καθαυτή», χαρακτηρίζοντας το δρόμο ωφέλιμο και αναφέροντας ότι το παραεμπόριο δεν είναι τοπικό πρόβλημα αλλά αφορά όλη τη χώρα σημειώνοντας ότι «είναι ατυχές να αποδίδεται στο δρόμο το παραεμπόριο και η εγκληματικότητα τη στιγμή που εμφανίζονται οι χαμηλότεροι δείκτες στην Ξάνθη. Ποτέ δεν μετάνιωσα για την κατασκευή του δρόμου, ο οποίος μάλιστα είναι τουριστικός και έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο διερχόμενοι»

Σύμφωνα με το Γιώργο Παυλίδη, οικονομικά, η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από τη διάνοιξη και προσθέτει ότι ίσως να υπήρξε συντονισμένο σχέδιο της τοπικής κοινωνίας για να συγκρατήσει το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών, όμως ήδη οι παραλίες είναι αρκετά ωφελημένες από τις τριήμερες διαμονές. «Κάθε τι που γίνεται έχει θετικά και αρνητικά, αλλά ήταν αρνητικό το πρόσημο γιατί οι άλλες περιοχές καίγονται να αποκτήσουν δίοδο, ενώ και η κυβέρνηση επιχειρεί τη διάνοιξη και δεύτερου δρόμου στην Ξάνθη.

Τέλος, σύμφωνα με τον τέως Νομάρχη, το παραεμπόριο δεν μονοπωλείται από βουλγαρικά προϊόντα αλλά κυρίως από κινέζικα και τουρκικά, τα οποία μάλιστα πωλούνται στο παζάρι της Ξάνθης κάθε εβδομάδα ενώ αναφέρει ότι συνειδητά σε ένα σημείο αφέθηκε στενός ο δρόμος, προκειμένου να μην είναι δυνατή η διέλευση μεγάλων φορτηγών.»

Γ. Μυλωνάς.: Αποκλεισμός μόνο για φορτηγά

Από την πλευρά του συνδυασμού της πλειοψηφίας, ο Γιώργος Μυλωνάς παρενέβη για να δώσει τα απαιτούμενες εξηγήσεις. Όπως σημειώνει, ο αποκλεισμός υπήρξε δική του πρόταση και ως Προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου και αποτελεί μέρος του προγράμματός τους. «Είχαμε πει ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, οπότε και θα πληγεί η τοπική αγορά να κάνουμε κάποιες κινήσεις, και ως συνδυασμός, για να προλάβουμε το κύμα που θα μας κατακλύσει»

Όμως, επισημαίνει ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους να αποκλείσουν όλους τους διερχόμενους. «Μόνο τα φορτηγά θα ανακόψουμε και είμαστε σαφείς ότι δεν θα παρεμποδίσουμε κανέναν» σημειώνει και αναφέρει ότι οι κινήσεις εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενεργειών καθώς «το παραεμπόριο συνεχίζει και ανθεί»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr