Πολιτικές κόντρες πάνω από το παζάρι και την υγεία των πολιτών

20 Μαρτίου 202022:38

Δεν θα λειτουργήσει τελικά το παζάρι (όπως και σε όλη την χώρα) το Σάββατο έπειτα από κεντρική απόφαση της κυβέρνησης. Είχε προηγηθεί συζήτηση για το κατά πόσο ο Δήμος θα έπρεπε να πάρει από μόνος την πρωτοβουλία και να ακυρώσει την λειτουργία, κάτι που είχε κάνει ήδη ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με δική του απόφαση. 

Στην αρχή ο Δήμος Ξάνθης με ανακοίνωση του ουσιαστικά προσπάθησε να μεταθέσει στην ευθύνη στους ίδιους τους καταναλωτές αναφέροντας:

Ο Δήμος Ξάνθης τονίζει ότι το μέτρο «Μένουμε σπίτι» πρέπει να τηρείται από όλους. Η παρότρυνση μας και η άποψή μας, δεν έχει αλλάξει.
– Μένουμε σπίτι.
– Αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.
– Αποφεύγουμε το συνωστισμό.

Στην συνέχεια με νεότερη ενημέρωση ανέφερε: ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι, με νεότερη απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, θα είναι εκτάκτως κλειστές όλες οι Λαϊκές Αγορές στην Ελλάδα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 και κατά συνέπεια και η Λαϊκή Αγορά της Ξάνθης

Η στάση του Δήμου προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την δημοτική αρχή με τον Σάββα Μελισσόπουλο να σημειώνει “ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση με νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων, μεταξύ άλλων, αναστέλλουν από αύριο και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών….
Ευτυχώς η λογική πρυτάνευσε !! Δυστυχώς όμως ο Δήμος Ξάνθης για άλλη μια φορά παρέμεινε κρυπτόμενος και φοβούμενος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ….” ενώ με νεότερη δημοσίευση σημείωσε “Αν η σημερινή Δημοτική Αρχή ασχολιόταν με τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου μας και κυρίως με αυτή τη μεγάλη απειλή που ήρθε στην πόλη μας και δεν αναλωνόταν σε αστεία διαδικτυακά λιβελογραφήματα και σε διάφορες πολιτικές φαντασιώσεις, τότε ίσως τα αποτελέσματα της πολιτικής της να ήταν καλύτερα.

Υ.Γ. Φιλική συμβουλή από έναν δάσκαλο: όταν παίρνουμε στα χέρια μας ένα κείμενο που μας το έγραψαν άλλοι, πρώτα διαβάζουμε το κείμενο πολλές φορές για να το κατανοήσουμε πλήρως και μετά το χρησιμοποιούμε… αρχίζουμε δηλαδή πρώτα από την ανάγνωση…

Ο Γιάννης Παπαχρόνης με δική του ανακοίνωση ανέφερε “Οι ώρες είναι κρίσιμες.Η ατομική και συλλογική ευθύνη επιβεβλημένη.

Σύμφωνα και με το χθεσινό (19/03/20) διάγγελμα του Πρωθυπουργού, είμαστε ενώπιον ακόμη πιο αυστηρών μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας με γνώμονα τη συμπεριφορά όλων μας το Σαββατοκύριακο.

Ο κορωνοϊός κυκλοφορεί παντού και δεν κάνει διακρίσεις.

Κάποιοι από εμάς θα νοσήσουν σοβαρά.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει εμείς να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η τρέχουσα διευθέτηση και η ευρεία χρήση του Παζαριού διακυβεύουν την τήρηση των ελάχιστων κανόνων ασφάλειας από άποψη υγείας αυτή τη στιγμή.

Είναι κρίμα από μία παρόρμηση, μία απερισκεψία και μία κακή οργάνωση να χάσουμε ό,τι κέρδισε μέχρι τώρα η πόλη μας και να ακυρώσουμε τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι Ιατροί μας, οι Νοσηλευτές μας και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης, που όλοι θα χρειαστούμε αν αρρωστήσουμε σοβαρά.

Προτείνουμε να αναβληθεί η διεξαγωγή του Παζαριού μέχρι να σχεδιαστεί μία νέα λογική λειτουργίας του, που ενδεικτικά θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αξιοποίηση μεγάλων δρόμων της πόλης μας (Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Δ.Π.Θ. έως και την Ασπίδα, Λ. Στρατού, Γεωργίου Κονδύλη, Πατριάρχου Κυρίλλου κ.λ.π.) ώστε να αναπτυχθούν μεμονωμένα οι παραγωγοί για να αποφευχθεί συνωστισμός, να εξασφαλίσουν οι συμπολίτες μας τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους και βέβαια να στηριχθούν οι άνθρωποι που μοχθούν για να έχουμε όλοι το καθημερινό μας φαγητό τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Περιμένουμε τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τους Παραγωγούς μας να κάνουν μία μικρή υπομονή για να εξασφαλιστεί ότι και το αύριο θα μας βρει όλους μαζί ΕΝΑ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr