Πολίτες για την Ξάνθη: Εκδήλωση για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις

13 Μαρτίου 201410:50

Εκδήλωση για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις πραγματοποίησε ο συνδυασμός του Νίκου Ανταμπούφη, την Τετάρτη το απόγευμα στην Ξάνθη.

Καλεσμένος στην εκδήλωση και ομιλητής ήταν ο Γιώργος Πασχαλίδης, οικονομολόγος και μέλος των Οικολόγων Πρασίνων, ο οποίος ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στη χώρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο καθεστώς που επικρατεί στην Ευρώπη όπου ο θεσμός είναι πιο διαδεδομένος. Όπως ανέφερε, η βασική διαφορά από τις γνωστές μορφές συνεταιρισμού μελών είναι ότι δεν είναι στόχος το κέρδος. Οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούν σε εθελοντική βάση, αφού έχουν εργαζόμενους και πάγια έξοδα, όπως όλες οι επιχειρήσεις. Όμως τα κέρδη που παράγονται επιστρέφουν στην επιχείρηση προς όφελος του καταναλωτή και δεν διανέμει μέρισμα στους μετόχους.

Στην έναρξη της εκδήλωση, ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη Νίκος Ανταμπούφης αναφέρθηκε στις θεματικές συγκεντρώσεις που έχει ξεκινήσει η παράταξη και τον τρόπο που επιχειρεί να προσεγγίσει διάφορες θεματικές και τομείς του προγράμματος, στην πορεία για τις Δημοτικές Εκλογές. Εξάλλου, στο περιθώριο της εκδήλωσης, ουσιαστικά, επαναβεβαιώθηκε η σύμπραξη της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr