«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Παυλίδη-Κουίκ με το…καλημέρα!

27 Μαΐου 201422:30

Καλά-καλά δεν πρόλαβαν να κλείσουν οι κάλπες και ήδη ξεκίνησε ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των μελών που θα απαρτίζουν το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ. Πρωταγωνιστές του επεισοδίου αυτού ήταν ο εκλεγμένος νέος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και ο επικεφαλής της παράταξης «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» Τέρενς Κουίκ.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κ. Κουίκ το βράδυ του δεύτερου γύρου των εκλογών, με τον ίδιο να αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Παυλίδη λίγες ώρες μετά την έκδοση των πρώτων αποτελεσμάτων για να τον συγχαρεί για την νίκη του. Ο κ. Κουίκ είχε αναφέρει στον κ. Παυλίδη -σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση- τα εξής:

Όπως υποσχέθηκα, επανειλημμένως, από την πρώτη στιγμή, είπα στον νέο Περιφερειάρχη, ότι από τη στιγμή που εκείνον εξέλεξαν οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνεργαστώ μαζί του, για το καλό όλης της Περιφέρειας.

Δεσμεύτηκα επίσης ότι, εκτός από την συνεχή παρουσία μας όλων των στελεχών του Συνδυασμού μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειας και διαχειριζόμενος έντιμα τον ρόλο μου ως Περιφερειακού συμβούλου, θα αξιοποιήσω και την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα, για την προώθηση  – τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Βουλή των Ελλήνων – όλων των ζητημάτων εκείνων, που θα χρειαστούν άμεσες και συντονισμένες λύσεις για το καλό και των πέντε νομών.

Φυσικά, δεν θα επιτρέψουμε στον νέο Περιφερειάρχη να ασκήσει τις όποιες επιζήμιες πολιτικές που, ενδεχομένως να σχεδιάζει, όπως ΕΟΖ, χρυσός, ανοχή στο ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ κλπ.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω στα όσα επανειλημμένα έχω δηλώσει και για τα οποία ήδη αγωνίζομαι, εναντίον των αντεθνικών πρακτικών του Προξενείου. Και καλώ τον κ. Παυλίδη, να βγει από τη σιωπή του και να συγκρουστούμε μαζί, κόντρα στα σχέδια της Άγκυρας και τις μεθοδεύσεις του Προξενείου.

Φαντάζομαι, ότι τα σημερινά αποτελέσματα του DEB θα χτυπήσουν, επιτέλους, καμπανάκι σε αυτούς, που στην Αθήνα – προφανώς από πολιτική ατολμία – δεν στέλνουν στον Τουρκοπράκτορα Πρόξενο, το μήνυμα της άμεσης αντίδρασης μέσα στα πλαίσια των κανόνων της διεθνούς Διπλωματίας.

Όλοι οι συνεργάτες μου κι εγώ θα είμαστε συνεχώς εδώ, στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ, για να δουλέψουμε σκληρά.

Απάντηση Παυλίδη την Τρίτη

Σήμερα, ωστόσο, μια ανακοίνωση που προήλθε από το γραφείο τύπου του κ. Παυλίδη αναφέρει ότι

Ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης έμεινε έκπληκτος από το δελτίο τύπου του κ. Κουίκ, περί της τηλεφωνικής επικοινωνίας για τη διατύπωση συγχαρητηρίων προς αυτόν για την εκλογή του και πρόθεσης «συνεργασίας», το οποίο συνοδευόταν με αχαρακτήριστη επίθεση, με επίκληση επικοινωνιακά κατασκευασμένων επιζήμιων θέσεών του, περί χρυσού, ΕΟΖ κλπ.

Κατόπιν αυτού του τηλεφώνησε, για να του μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκειά του και τη θέση ότι, «στον τόπο μας τα συγχαρητήρια και η πρόθεση συνεργασίας δεν συνοδεύονται με χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση. Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Βρίσκονται εκτός της πολιτικής μας ηθικής».

Τέλος ο νέος Περιφερειάρχης διατυπώνει την ανησυχία του για τα φαινόμενα αχαλίνωτης κινδυνολογίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται, που υπονομεύουν το κλίμα ασφάλειας στην περιοχή, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

To απόγεμα της Τρίτης ο Τέρενς Κουίκ επανήλθε με νέο Δελτίο Τύπου

Σε ύφος που ξενίζει, αναφέρει

Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και Eπικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, στέλνει την εξής δημόσια – ανοικτή επιστολή στον νέο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Παυλίδη:

 «Αγαπητέ Γιώργο,

 Τα στελέχη του Συνδυασμού μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, μου κοινοποίησαν μία ανακοίνωση που εξέδωσε το δικό σου Γραφείο Τύπου και η οποία με αφορά.

 Σε παρακαλώ, μην το πάρεις προσωπικά, αλλά σήμερα έχω σοβαρότερες δουλειές να κάνω εδώ στο Κοινοβούλιο, με νέα νομοσχέδια που αφορούν και την παραμεθόρια περιοχή μας, από το να χάσω πολύτιμη ώρα και να ασχοληθώ με την απάντηση.

 Μην ανησυχείς, πάντως… Αύριο – μεθαύριο οπωσδήποτε θα βρω λίγο χρόνο και κάτι θα βρεθεί να σου γράψω, εγώ προσωπικά. Δεν θα σε ξεχάσω…

 Φιλικά

Τέρενς

 Υ.Γ.: Ισχύουν τα τηλεφωνικά και ειλικρινή συγχαρητήριά μου για την εκλογή σου. Ισχύει ότι θα σε βοηθήσω τα μέγιστα για να πάει μπροστά, με ΣΩΣΤΕΣ αποφάσεις και δράσεις αυτή η ευλογημένη ακριτική Περιφέρεια. Δίπλα σου και ως Περιφερειακός Σύμβουλος και ως Βουλευτής. Χωρίς αμφίπλευρους εγωισμούς, θα είναι χρήσιμη η παρουσία μου και στο Κοινοβούλιο και στα Υπουργεία. Ας το εκμεταλλευτούμε…

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr