Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακές εικόνες από την εθνική τεχνική άσκηση «Λόγχη»

21 Φεβρουαρίου 202009:17

Τη διεξαγωγή της εθνικής τεχνικής άσκησης μικρής κλίμακας, με την ονομασία «Λόγχη» (προκεχωρημένη άσκηση πυρών), την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης καθώς και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, έκανε γνωστή το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Συγκεκριμένα στην άσκηση συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης καθώς και της διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Η εν λόγω άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Την ίδια ώρα συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Κανάρης», με τη γερμανική φρεγάτα «FGS Mecklenburg – Vorpommern», διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου. Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας  των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr