epitropi_poiotitas_zois_antipoliteusi

Σε θέσεις μάχης για το ΣΜΑ Πρόσκοποι και Δήμος Ξάνθης

29 Σεπτεμβρίου 201122:14

epitropi_poiotitas_zois_antipoliteusiMε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης στην οποία πρόκειται να τεθεί το θέμα του ορισμού χρήσης για το χώρο που ο Σύνδεσμος Διαχείρισης επιχειρεί να εγκαταστήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο 8ο χιλιόμετρο.

Το θέμα που εισάγεται εξ αναβολής, υπό την Προεδρεία για πρώτη φορά του Πάνου Ταρενίδη, αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον. Παρότι η ΠΕ Ξάνθης των Προσκόπων έχει αποφασίσει να μην παραστεί για νομικούς λόγους, το ενδιαφέρον είναι πολύ υψηλό. Ο Ν. Φωτιάδης της πλειοψηφίας έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την αλλαγή χρήσης της έκτασης με αποτέλεσμα η πλειοψηφία να είναι εύθραυστη στην Επιτροπή. Εξάλλου, οι ενδείξεις οδηγούν στη διαπίστωση ότι από την πλευρά του Συνδέσμου το αίτημα υποβάλλεται εσπευσμένα χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία, ενώ αντίστοιχα οι Πρόσκοποι φαίνεται ότι διαθέτουν αρκετά μελετημένη ομάδα συνεργατών και έχουν επιτύχει εντυπωσιακή νομική υποστήριξη.

Παίρνουν θέση μάχης

Οι ελλείψεις των περισσότερων αναγκαίων δικαιολογητικών  και κυρίως  παραχωρητήριου της ΚΕΔ σε ισχύ, Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, και Μελέτης Δημιουργίας κόμβου καταλογίζονται από τους Προσκόπους και θεωρούνται ισχυρά χαρτιά, με βάση τα οποία έχουν προειδοποιήσει εγγράφως τα μέλη της Επιτροπής ότι πιθανή υπερψήφιση είναι δυνατόν να τους εμπλέξει σε μελλοντικές διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης.

Παρόλα αυτά το ζήτημα παραμένει πρωτίστως πολιτικό και σε αυτό το επίπεδο είναι άγνωστο πως θα το χειριστεί η Δημοτική Αρχή. Ήδη ο Δήμαρχος Ξάνθης ως προεδρεύων στην τελευταία του συνεδρίαση, είχε αποσύρει το θέμα προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και ενώ είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις από μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας.

Εκδόθηκε άδεια κατεδάφισης από την Πολεοδομία

Κατά τα άλλα τα νέα στοιχεία που προκύπτουν είναι η Άδεια Κατεδάφισης που έχει εκδώσει η Πολεοδομία της Ξάνθης στο Σύνδεσμο Διαχείρισης για το συγκεκριμένο σημείο. Η άδεια αφορά στην κατεδάφιση της αυθαίρετης πλάκας από μπετό που έπεσε το 2004 – από τον ίδιο το Σύνδεσμο Διαχείρισης όπως πιθανολογεί σε παλαιότερη αυτοψία του ο υπάλληλος που εκδίδει και τη νέα άδεια- το οποίο μάλιστα φαίνεται να είναι έξω από τον υπό παραχώρηση χώρο. Τα ερωτηματικά από τη συγκεκριμένη πράξη αφορούν στον τίτλο ιδιοκτησίας στον οποίο βασίστηκε η Πολεοδομία της Ξάνθης για την έκδοση της άδειας.

Τι απαντούν οι Πρόσκοποι

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί είναι έντονη και η φαινομενική ρήξη μεταξύ Προσκόπων και Δήμου αναμένεται να συνεχιστεί σε περίπτωση θετικής ψήφου. Πάντως οι ημερομηνίες για το Σύνδεσμο φαίνεται να είναι πιεστικές.

Σε πολιτικό επίπεδο οι Πρόσκοποι και απαντώντας στην κατηγορία ότι ακολουθούν τη λογική της απομάκρυνσης από δίπλα τους αδιαφορώντας για την ανάγκη ύπαρξης ΣΜΑ στην περιοχή, υπενθυμίζουν τις προτάσεις Δασικής Υπηρεσίας και Δασαρχείου -ήδη από το 2005- για εξεύρεση κατάλληλης τοποθεσίας που δεν αξιοποιήθηκαν όλο τα προηγούμενα χρόνια από τους άμεσα ενδιαφερόμενους
sma_adeia

sma_topografiko

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr