Ποδηλασία Αγάπης σε Ελλάδα και Κύπρο. Ξεκινούν την 1/9 από τη Θράκη

4 Ιουνίου 201322:55

Πανελλαδική και Παγκύπρια ποδηλατική πορεία για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων πραγματοποιούν για δεύτερη φορά 4 φίλοι από την Κύπρο.  (Ανδρέας Ονησιφόρου, Γιώργος Δημητρίου, Αντρέας Σκουτέλλας και Παντελής Παπαζαχαρίου)
Οι 4 ποδηλάτες είχαν απαναλάβει αντίστοιχο εγχείρημα τον Απρίλιο συλλέγοντας τρόφιμα για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία. Η νέα τους Πρωτοβουλία θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου από την περιοχή της Θράκης και ήδη συνεργάζονται με την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και άλλες οργανώσεις για την επιτυχία της. Παράλληλα,  ζητούν άτομα και άλλους ενδιαφερόμενους στα μέρα όπου θα βρεθούν ώστε να οργανωθεί συγκέντρωση τροφίμων σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ που υποστηρίζει το εγχείρημά τους.

Στην ευρύτερη περιοχή, το πρόγραμμά τους προβλέπει:

1η Μέρα: Κυριακή 01/09/2013 , Κομοτηνή – Καβάλα ( 114,50χλμ.)
(07:00) Κομοτηνή – Ήφαιστος – Ρίζωμα – Ασώματοι – Μουσινοχώρι – Χαμηλό – Μίσχος – Πετρωτό – Μέγα Πιστό – Σώστης – Ληνός – Πολύανθο – Ίασμος – Κοπτερό – Αμαξάδες – Άνω Αμαξάδες – Σούνιο – Σήμαντρα – Φιλία – Άκαρπο – Λευκόπετρα – Κιμμέρια – Ξάνθη – Πετροχώρι – Μέγα Τύμπανο – Σταθμός – Παράδεισος – Νέος Ξεριάς – Γραβούνα – Πετροπηγή – Νέα Καρβάλη – Καβάλα (Διανυκτέρευση)

Κατά τα άλλα, αναφέρουν για την προσπάθειά τους στη σχετική σελίδα τους στο Facebook:

Tην εβδομάδα 07-13/04/2013 διανύσαμε 700 χλμ συλλέγοντας τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία. 3 περίπου τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία.
Γνωρίζοντας ότι οι αιτήσεις προς τα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς και κατ’ επέκταση τις ανάγκες για τρόφιμα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριος πανελλαδική ποδηλασία για την συλλογή τροφίμων. Από τα τρόφιμα που θα μαζεύουμε τα 2/3 θα παραμένουν Ελλάδα για την κάλυψη των αναγκών των ανάλογων κοινωνικών παντοπωλείων και το 1/3 θα αποστέλλετε Κύπρο.

Η Πανελλήνια ποδηλασία θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή θα περάσουμε από Καβάλα – Θεσσαλονίκη – Βέροια – Λάρισα – Βόλο – Πάτρα – όλα τα νότια παράλια της Πελοποννήσου – Ναύπλιο – Κόρινθο – Αθήνα – Σύρο – Ρόδο – Κρήτη – Κύπρο. Στη Κύπρο θα επαναλάβουμε το ίδιο περίπου δρομολόγιο όπως και την προηγούμενη φόρα. (Λεπτομερές δρομολόγιο θα σχεδιαστεί εντός των ημερών).

Δίπλα μας σε αυτή την μαραθώνια προσπάθεια είναι η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων – ΕΛΠΑ. Η εταιρία Fenistal ltd η οποία ήταν και στην ποδηλασία των 700 χλμ προσφέροντας μας τα ποδήλατα Bergamont και το Πρότυπο Επιστημονικό Κέντρο Άσκησης και Υγείας Modus Vivendi το οποίο έχει αναλάβει την προετοιμασία μας.

Για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την όλη προσπάθεια μας χρειαζόμαστε και τη δικιά σας βοήθεια. Χρειαζόμαστε εθελοντές για το διαχωρισμό και παράδοση των τροφίμων. Κάνουμε έκκληση προς όλες τις εταιρίες μεταφορών να μας βοηθήσουν εθελοντικά στη μεταφορά των τροφίμων από Ελλάδα στην Κύπρο.

Καλούμε όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά σε Κύπρο και Ελλάδα να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα:
Ανδρέας Ονησιφόρου (00357)96618956
Γιώργος Δημητρίου (00357)99083827
Ανδρέας Σκουτέλλας (00357)99268906
Email: podilasiaagapis@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/groups/427435710682544/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr