Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού στην Ξάνθη. Έξω από τα καφέ-μπαρ στέλνουν τους καπνιστές!

20 Ιανουαρίου 201408:07

Πλήρης και απόλυτη είναι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νομού σε καφέ και μπάρ της Ξάνθης.

Εδώ και αρκετές μέρες οι καπνιστές στα καφέ και τα μπαρ της Ξάνθης – χωρίς εξαίρεση όπως φαίνεται μέχρι στιγμής- εφαρμόζουν τον αντικαπινιστικό νόμο. Οι καπνιστές, ακόμη και στα πιο πολυσύχναστα μπαρ της Ξάνθης, βγαίνουν έξω από τα καταστήματα (όπου έχουν επανέλθει τα καλοκαιρινά τραπεζάκια) προκειμένου να καπνίσουν.

kapnisma exo 1Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται το φαινόμενο έξω από το μαγαζί να βρίσκονται σχεδόν όσοι και μέσα, αλλά οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς να κάνουν «τα στραβά μάτια». Η νέα αυτή αναγκαιότητα αρχικά αντιμετωπίζεται με χιούμορ, αφού οι θαμώνες των καταστημάτων, κάθε φορά που θέλουν να καπνίσουν, φοράνε τα παλτά τους και συνεχίζουν τη διασκέδαση έξω από τα μαγαζιά.

Πως ξεκίνησε η εφαρμογή

Πριν από λίγες μέρες, η Αστυνομία της Ξάνθης κατέγραψε παραβάσεις σε καταστήματα της «Παραλίας» με αποτέλεσμα ιδιαίτερα «τσουχτερά» πρόστιμα να επιβληθούν σε καταστήματα αλλά και πελάτες (50 ευρώ για τον πελάτη και 500 ευρώ για το κατάστημα) ενώ η έφοδος αυτή επαναλήφθηκε την Παρασκευή. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι όλα τα καταστήματα να τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο σε αντίθεση με την περίοδο που τον έλεγχο ασκούσε η Δημοτική Αστυνομία, η οποία έδειχνε σχετική απροθυμία.

Παρότι, αρκετοί επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του αντικαπντιστικού νόμου θα επιφέρει μείωση της κατανάλωσης και της προσέλευσης των ξανθιωτών, εντούτοις εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι τουλάχιστον η εφαρμογή είναι , μέχρι στιγμής, καθολική. Πάντως, δεν είναι λίγοι, αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μέτρο θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και ότι σύντομα θα «χαλαρώσουν» οι έλεγχοι, όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα.

kapnisma exo 3 kapnisma exo 2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr