Πλήρης αναδίπλωση άνευ όρων για το ΧΥΤΑ: Ο Μίχογλου υπερψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης !

11 Νοεμβρίου 201509:30

Πλήρης ανατροπή και αναδίπλωση άνευ όρων, συνιστά η απόφαση που πήρε ο Δήμος Τοπείρου το βράδυ της Τρίτης για την παραχώρηση του ΧΥΤΑ στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης.

Μπορεί εδώ και αρκετούς μήνες η ηγεσία του Δήμου Τοπείρου να απειλούσε ότι δεν θα παραχωρήσει το ΧΥΤΑ και θα οδηγήσει σε ασφυξία την περιοχή, μπορεί να αξίωνε 450.000 ευρώ το χρόνο και να είχε πρωταγωνιστήσε σε διάφορες, σοβαρές και μη, διαπραγματεύσεις, αλλά τελικά, ενόψει των τεράστιων ευθυνών, η δημοτική αρχή ενέδωσε στις απαιτήσεις του συνδέσμου και υιοθέτησε την πρόταση της αντιπολίτευσης !

Κατά πλειοψηφία υπερψήφισε το θέμα του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του ΧΥΤΑ με έσοδα που δεν θα ξεπεράσουν τα 70.000 ευρώ το χρόνο. Είναι  χαρακτηριστικό ότι είχε δύο διαρροές στην παράταξή του αλλά υπερψηφίστηκε από όλη την αντιπολίτευση αφού όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Θ. Μίχογλου, πρόκειται για την πρόταση του Δ. Τσιλιγγίρη, την οποία άλλωστε είχε ψηφίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη θητεία του !

Η διατύπωση του θέματος και η “κυβίσθηση”

Το σχετικό θέμα όπως ψηφίστηκε αφορά σε “Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης χρήσης ΧΥΤΑ Δήμου Τοπείρου προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης (ΣΔΑΝΞ) για επέκταση και αναβάθμισή του και ένταξή του στο Πρόγραμμα «Εφαρμογή Σχεδίου Διευθέτησης και Συμπλήρωσης Υποδομών ΧΥΤΑ Νομού Ξάνθης» του ΥΠΕΚΑ”

Η συνεδρίαση κρίθηκε έκτακτη λόγω πιεστικών καταληκτικών ημερομηνιών και έτσι ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή και αναγκαστική «κυβίσθηση» του Δημάρχου και του Δήμου αφού σύρθηκε σε αυτά που είχε αρνηθεί πεισματικά από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr