EPISTOLI_PLANT_1

Οι ομογενείς αδειάζουν Δήμο και ιδιώτη για τη Δεντροφύτευση

8 Ιουλίου 201100:39

EPISTOLI_PLANT_1Μια αλυσίδα από διαδοχικά ψεύδη συνθέτουν τελικά την εικόνα του σκανδάλου με τη διαχείριση της δωρεάς των  10.000 δολαρίων της οργάνωσης Plant Your Roots in Greece στο Δήμο Ξάνθης, όπως αποκαλύπτεται από την επιστολή – δήλωση του Δ.Σ. της οργάνωσης στο XanthiPress.gr.

Mετά το θόρυβο που ξέσπασε –ύστερα από την πρώτη επικοινωνία του XanthiPress.gr με τις Ηνωμένες Πολιτείες- και τις παλλινωδίες που υπήρξαν σε σχέση με τη διαχείρηση της δωρεάς των 10.000 δολαρίων στο Δήμο Ξάνθης για τη δεντροφύτευση της  21Ης Μαρτίου, το XanthiPress.gr ζήτησε την επίσημη τοποθέτηση της ομογενειακής οργάνωσης για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, έφερε σε γνώση των ανθρώπων της Οργάνωσης όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις μεθοδεύσεις που έχουν γίνει τοπικά καθώς επίσης και τα σχετικά δημοσιεύματα γύρω από την περιβόητη δεντροφύτευση, που έχει γελοιοποιήσει το Δήμο Ξάνθης.

Η Ομογενειακή Οργάνωση με επιστολή  προς το XanthiPress.gr, που εστάλλη από τα κεντρικά της γραφεία στο Σικάγο των ΗΠΑ, τοποθετήθηκε για τα ζητήματα που έχουν προκύψει και διέψευσε όλες, σχεδόν, τις αιτιάσεις των ιδιωτών και των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Ψευδείς οι «απαιτήσεις» που επικαλέστηκαν για να ξοδέψουν τη δωρεά

Χωρίς να κρύβεται η ενόχληση της οργάνωσης για όσα ανυπόστατα έχουν ειπωθεί με πρόσχημα τους ομογενείς, η Plant Your Roots in Greece ξεκαθαρίζει, καταρχάς, ρητά ότι δεν υπήρξε καμία απαίτησή της για έξοδα από την πλευρά του Δήμου (σάντουιτς, χυμοί, μπλούζες, καπέλα κλπ) και ως εκ τούτου, η απίστευτη εμμονή των αναδόχων και των παραγόντων του Δήμου να δικαιολογήσουν τις δαπάνες που επικαλούνται, βασίζονται σε ψευδή στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχετικά μπλουζάκια που καπέλα που μοιράστηκαν, δίδονται  δωρεάν από την οργάνωση, όπως αναφέρεται ! Μόνη υποχρέωση ήταν η τοποθέτηση μιας μαρμάρινης πλάκας.

Όπως είναι σαφές, ο Δήμος Ξάνθης έχει εμπλακεί σε μια μεθόδευση που είχε σαν τελικό ζητούμενο να εξανεμιστεί η δωρεά των 10.000 δολαρίων της ομογενειακής οργάνωσης ,σε δαπάνες που φέρεται να έγιναν με πρόσχημα τη δεντροφύτευση, ενδεχομένως και σε μια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Μάλιστα είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι στην τριμελή επιτροπή διαχείρισης της δωρεάς είχε επιδειχθεί έγγραφο που φέρεται ότι εξέδωσε η οργάνωση (προφανώς ο εκπρόσωπός της) και περιέγραφε μια σειρά από απαιτήσεις,  με τις οποίες δικαιολογήθηκε η επιχειρούμενη σπατάλη της δωρεάς .

Τα ψεύδη που αποκαλύπτονται:

Η επιστολή της οργάνωσης, αποκαλύπτει και μια σειρά από άλλες ανακρίβειες που έχουν ακουστεί και μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

Πρόκειται σαφέστατα για δωρεά και όχι χορηγία ,όπως μετ΄επιτάσεως έχει υποστηριχθεί από ιδιώτη και Δήμο. Καμία μεσολάβηση ιδιώτη δεν υπήρξε – όπως επίσης δηλώθηκε στην επιτροπή- και η οργάνωση έρχεται μόνη της σε επαφή με το Δήμο. Ψευδές φαίνεται να είναι και το σενάριο της πίεσης του χρόνου καθώς αποδεικνύεται ότι από τις 7 Φεβρουαρίου η οργάνωση έχει συμφωνήσει σε όλα και στέλνει την τελική της επιστολή στο Δήμο, ενώ η εκδήλωση έγινε στις 21 Μαρτίου. Επίσης αποδεικνύεται ότι ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Απ. Αγκόρτζας  χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση και γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες καθώς η επίμαχη επιστολή έχει ως αποδέκτη τον ίδιο, στις 7/2 και δεν ήταν αμέτοχος, όπως δήλωσε κατ επανάληψη.

Εξώδικο Αγκόρτζα σε Μέσο Ενημέρωσης;

Αποδεικνύεται επίσης ότι στην εξέλιξη της υπόθεσης έγινε προσπάθεια να συγκρατηθεί ο θόρυβος στα όρια της περιοχής και να μην φτάσει στην Αμερική ενώ η οργάνωση κάνει λόγο για την ύπαρξη Εξωδίκου του Απ. Αγκόρτζα – προφανώς σε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης- κάτι που φαίνεται να εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια, όπως γίνεται αντιληπτό.

Παράλληλα εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια της οργάνωσης για τον τρόπο που ο Δήμος χειρίστηκε την υπόθεση, εκθέτοντας τους ομογενείς, αλλά και για  την εξαπάτηση της Οργάνωσης καθώς φυτεύτηκαν λιγότερα από 500 δέντρα και όχι 4.000, όπως προβλεπόταν. Παρόλα αυτά επιμένει να βλέπει με συμπάθεια την πόλη, προσβλέποντας σε γεφύρωση των διαφορών  και εκφράζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή.

(Για να διαβάσετε την επιστολή της οργάνωσης κάνετε κλικ επάνω στις εικόνες 1,2. Στη διάθεση του XanthiPress.gr βρίσκεται όλη η αλληλογραφία της ομογενειακής οργάνωσης με το Δήμο Ξάνθης, που θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.)

Θέση XanthiPress.gr

To  XanthiPress.gr , όπως είναι γνωστό, πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, εξαρχής. Οι εμπλεκόμενοι φαίνεται ότι ξέχασαν πως ο θόρυβος είχε ξεκινήσει μετά την πρώτη επικοινωνία της ηλεκτρονικής εφημερίδας με την Αμερική όταν και είχε ειπωθεί ξεκάθαρα ότι η οργάνωση δεν είχε καμία απαίτηση από το Δήμο. Στο διάστημα αυτό και παρά το θόρυβο, όλοι οι εμπλεκόμενοι επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο, ίσως και μανία, να παρουσιάσουν την –έωλη- εκδοχή τους ώστε να γίνει εφιτκό στο τέλος να ξοδευτούν τα χρήματα της δωρεάς, προσκρούοντας αρχικά στην άρνηση της τριμελούς επιτροπής.

Επίσης, ο τρόπος και η αισθητική  που συνόδεψε αυτή την προσπάθεια γελοιοποίησαν το Δήμο Ξάνθης, και έφεραν σε δύσκολη θέση τον Τύπο που ήταν αναγκασμένος να αναφέρεται δημοσίως σε αστειότητες όπως το κόστος  κάποιων «σάντουιτς και χυμών», όπως εύστοχα παρατήρησε και η Οργάνωση. Για το XanthiPress.gr και όσους ενεπλάκησαν με το θέμα, η απάντηση από την Αμερική δεν είναι μια εκδίκηση σε όσους μας αμφισβήτησαν  και δεν είναι αυτος ο ρόλος του Τύπου. Είναι μια απάντηση ηχηρή, όμως, σε όσους αμφισβήτησαν τη νοημοσύνη του κοινού και τη δική μας.

Τις επόμενες μέρες το XanthiPress.gr θα αντιπαραβάλλει όσα απίθανα έχουν εκφραστεί δημοσίως για την υπόθεση, με την ξεκάθαρη θέση της Οργάνωσης. Ποιοι έχουν πέσει θύματα πλεκτάνης και ποιοι συνέργησαν σε αυτή τη μεθόδευση θα κριθεί από το κοινό. Για τα περαιτέρω βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, εξ όσων γνωρίζουμε.  Επίσης, ο τρόπος που συνεχίζει και διαχειρίζεται την υπόθεση ο Δήμος Ξάνθης, ίσως συνεχίσει να τον εκθέτει.

XanthiPress.gr
epistoli_plant_2

agortzas_dentrofytefsi

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr