Η πίτα του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης την Κυριακή

7 Φεβρουαρίου 201620:53

Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.00΄ μ.μ., στο, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 1, κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τελέσθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Οι Βουλευτές Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης και Στάθης Γιαννακίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, εκπρόσωποι του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού οι κ.κ. Ευστάθιος Χατζηαθανασίου, Συνταγματάρχης, και Μιχαήλ Βαζίκας, Λοχαγός, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής ο κ. Αναστάσιος Τοπαλίδης, Υποπυραγός, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Καθηγητής Δ.Π.Θ. και η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής κ. Φωφώ Κουτλογεωργίου, ο προσωρινός Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ιατρός χειρουργός, κ. Ανέστης Χιώτης, ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δέσποινα Κάλφα, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ξάνθης ο κ. Σπυρίδων Κάλφας, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης ο κ. Νικόλαος Νίτης, εκπρόσωπος του Γηροκομείου Ξάνθης ο κ. Σταμάτιος Σταματιάδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη» και του Συνδέσμου Διαιτητών Ξάνθης ο κ. Βέργος Χαλβατζής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης, εκπρόσωποι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης η κ. Χαρίκλεια Γιαννακίδου και ο κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ο κ. Γεώργιος Μπερμπέρογλου, εκπρόσωπος του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» ο κ. Ιωάννης Σιδηρόπουλος. Παρόντες ήταν φίλοι και φίλες του Ε.Ε.Σ., Εθελοντές και Εθελόντριες του Τμήματος Νοσηλευτικής και του Τμήματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ε.Ε.Σ. και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ε.Ε.Σ.

Η Πρόεδρος του Τμήματος, κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, προέβη σε σύντομη ανάλυση των πεπραγμένων δράσεων του έτους 2015 και ανέφερε συνοπτικά τους στόχους για το νέο έτος 2016. Συγχρόνως, ανακοίνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης του Ε.Ε.Σ., να καθιερώσει την ετήσια διεξαγωγή Αγώνα Δρόμου με το σύνθημα «Τρέχουμε Μαζί για το Συνάνθρωπο», ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά το έτος 2015 με μεγάλη επιτυχία. Η Πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι κλιμάκιο του Τμήματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη για να συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποδοχή των προσφύγων. Επίσης, ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση και τη συνεργασία όλες τις Αρχές του τόπου, τους χορηγούς, τους συμπολίτες που ενισχύουν το έργο του Ερυθρού Σταυρού, ιδιαίτερα τις Εθελόντριες και τους Εθελοντές που είναι πάντα παρόντες, το προσωπικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους. Τυχεροί ήταν ο προσωρινός Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ιατρός χειρουργός, κ. Ανέστης Χιώτης και η Εθελόντρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, κ. Βάσω Μιχαηλίδου, στους οποίους έτυχαν τα νομίσματα της βασιλόπιτας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση με εδέσματα που ετοίμασαν οι Εθελόντριες του Τμήματος Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Ξάνθης.

DSCF0764

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr