Πιροσκί με πατάτα

20 Μαρτίου 201414:00

Ποντιακές πιροσκίες με πατάτα. Εύκολα, με υλικά που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε ένα σπίτι με τα στοιχειώδη για μαγειρική.Συστατικά 

1/2 φακ. ξερή μαγιά 4 γρ.
Λίγο αλάτι
1/2 λίτρο νερό
1 κ. αλεύρι
Για τη γέμιση:

4 πατάτες
1 κ.γ. αλάτι
1/4 φλ. ρίγανη
1 κρεμμύδι μικρό (ψιλοκομμένο)
1/2 φλ. λάδι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Σε μια λεκάνη βάζουμε χλιαρό νερό.
Ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά-σιγά.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα και 35 λεπτά να φουσκώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο περίπου 7 εκατοστά το καθένα.
Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε μια γερή κουταλία από το μείγμα της γέμισης και τυλίγουμε σε μακρόστενες πίτες.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε δυνατό, προθερμασμένο φούρνο.

Γέμιση:

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να κοκκινίσει.
Βάζουμε και τις λιωμένες πατάτες, τη ρίγανη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Πηγή : Lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr