Πυρκαγιά από καμινάδα στα Κιμμέρια Ξάνθης. Η πρώτη του φετινού χειμώνα

28 Οκτωβρίου 201409:15

Στα Κιμμέρια Ξάνθης σημειώθηκε η πρώτη πυρκαγιά από καμινάδα, για το φετινό χειμώνα.

Μόλις ο καιρός έγινε χειμωνιάτικος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να κατασβέσει πυρκαγιά σε σπίτι εξαιτίας της κακής συντήρησης καμινάδας. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον οικισμό των Κιμμερίων.

Η Πυροσβεστική έφτασε με 3 οχήματα και αρκετούς άνδρες στο σημείο και κατάφερει να περιορίσει και να κατασβέσει τη φωτιά πριν προκαλέσει καταστροφές στο σπίτι.

Με αφορμή το περιστατικό ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστος Καλογουλίδης σημειώνει ότι ο κόσμος που διαθέτει καμινάδες είτε από ξυλόσομπες, είτε από τζάκια πρέπει να είναι επιμελής με τον καθαρισμό τους γιατί προκαλούνται πολύ εύκολα πυρκαγιές.

Ειδικότερα τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγεται το ψήσιμο και άλλες δραστηριότητες που προκαλούν τη συγκέντρωση ελαίων και λιπών στα τοιχώματα της καμινάδας, τα οποία κάποια στιγμή αναφλέγονται και προκαλούν καταστροφές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr