Πυρά “Περιφερειακής Σύνθεσης” κατά διοίκησης Μέτιου εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

12 Μαΐου 202008:52

“Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ παραμένει η μόνη, ίσως, διοίκηση Περιφέρειας, η οποία δεν έχει συγκαλέσει σε συνεδρίαση τα Σ.Ο.Π.Π. πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου !” αναφέρει σε ανακοίνωσή της χθες το μεσημέρι η Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη κάνοντας έτσι σφοδρή επίθεση στην διοίκηση του Χρήστου Μέτιου. 

Η ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Υμηττό προκειμένου να ενημερωθεί για τη νέα αντιπυρική περίοδο. Την στιγμή που ο κ. Μέτιος δέχεται τα πυρά του αντιπάλου του στην Περιφέρεια ΑΜΘ, κ. Τοψίδη, ο Πρωθυπουργός αναφερόταν στα εργαλεία που έχει η χώρα στην διάθεσή της και, ως είναι λογικό και αναμενόμενο, θα πρέπει έγκαιρα να οργανώσουν οι τοπικοί φορείς υπό τον συντονισμό των Περιφερειών. 

«Έχουμε περισσότερο προσωπικό φέτος, καλύτερα μέσα ατομικής προστασίας για τους πυροσβέστες μας, καλύτερη οργάνωση των μέσων αεροπυρόσβεσης και καλύτερη συνολική οργάνωση του Σώματος, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε πρόκληση»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, ενημέρωνε τους πολίτες του γειτονικού νομού για την χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (ΣΟΠΠ). Υπό τον συντονισμό του ιδίου και του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης Δημήτρη Παπαλεξίου και με την συμμετοχή θεσμικών και εθελοντικών φορέων του νομού, συζητήθηκε ο στόχος της  ετοιμότητας του μηχανισμού, με σχέδιο δράσης και πρόληψης, τη νέα αντιπυρική περίοδο. “Τα δάση μας είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας, γι’ αυτό η προστασία και η διατήρηση τους είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα για κάθε κοινωνικό σύνολο και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα δάση μας είναι πηγή ζωής, πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να φροντίζουμε για τη διατήρηση, βελτίωση και επέκτασή τους» τόνισε ο κ. Τσαλικίδης.

Στην ίδια ανακοίνωσή της πάντως, η “Περιφερειακή Σύνθεση” κατηγορεί την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ότι δεν έχει διαμορφώσει ούτε καν ένα στοιχειώδες πλάνο για την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό COVID-19 και ότι δεν αντιλήφθηκε τη σημασία κι έτσι δεν συγκάλεσε σε συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέμα την έξαρση του κορωνοϊού π.χ. στην Π.Ε. Ξάνθης, παρά το αίτημα φορέων όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης.

Αναφερόμενη στον τουρισμό, η παράταξη του Χ. Τοψίδη υπογραμμίζει τη μη σύγκληση της «Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού Θεμάτων Τουρισμού και υποβοήθησης για τη διαχείριση κρίσεων σε κάθε Π.Ε.», όπως το άρθρο 48 του Ν.4238/2014 ορίζει.

“Δυστυχώς για άλλη μία φορά βρισκόμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε από τον κ. Μέτιο και από την διοίκηση του να πάψουν να κρύβονται, να πάψουν να περιορίζονται μόνο στα αυτονόητα θέματα καθημερινότητας και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να προσφέρει στους πολίτες, στην περιφερειακή οικονομία και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Η παράταξή μας στηρίζει την τοπική ανάπτυξη, τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της ΑΜΘ ! Η παράταξή μας απαιτεί από τον κ. Μέτιο και την διοίκησή του να αντιληφθούν τον ρόλο τους !” δηλώνει ρητά σύσσωμη η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr