Καινούργια πρόσωπα, αλλά και επανεμφάνιση παλιών πολιτικών προσώπων, ανέδειξε η κάλπη των εθνικών εκλογών στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας η Νέα Δημοκρατία επικράτησε με ποσοστό 42,55%, καταλαμβάνοντας τρεις έδρες, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε ποσοστό 26,20% και κατέλαβε μια έδρα. Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ) έλαβε ποσοστό 8,48%, η Ελληνική Λύση 5,84% και το ΚΚΕ 4,19%.

Ο πρώην υπουργός και εκ νέου βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατάφερε να επικρατήσει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και να αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς, με δεύτερο τον Γιάννη Πασχαλίδη και ακολουθεί ο Μακάριος Λαζαρίδης, που κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές και αποτέλεσε το νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Εκτός Βουλής έμεινε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και για πολλά χρόνια βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλαντζής.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 43,9%, καταλαμβάνοντας μια έδρα στη Βουλή, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22,72% επίσης με μία έδρα στη Βουλή και το ΚΙΝ.ΑΛ. με ποσοστό 12,31% και μία έδρα στη Βουλή.

Δυο νέα πρόσωπα από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκαν βουλευτές στη Δράμα. Πρόκειται για τον Κώστα Μπλούχο, που κατάφερε να ξεπεράσει σε σταυρούς τον παλιό βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη και τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, που άφησε πίσω του τον παλιό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη. Το ΚΙΝ.ΑΛ στη Δράμα επανεκλέγει ένα παλιό πολιτικό στέλεχος, τη Χαρά Κεφαλίδου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με ποσοστό 39,6% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που έλαβε 36,7%, ενώ ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 8,77%. Τα τρία πρώτα κόμματα κατέλαβαν από μια έδρα στη νέα Βουλή με τρία εντελώς νέα πρόσωπα, δύο από τα οποία προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει βουλευτή τον Χουσεΐν Ζεμπέκ, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του πρώην υφυπουργού, Στάθη Γιαννακίδη. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει τον Σπύρο Τσιλιγγίρη, ο οποίος επικράτησε έναντι του παλιού πολιτικού στελέχους Δημήτρη Σαλτούρου, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ. εκλέγει τον Μπουρχάν Μπουράν, που επίσης άφησε πίσω του ένα παλιό πολιτικό στέλεχος, τον Φώτη Καραλίδη.