Ποια είναι η εταιρία-μυστήριο από τη Βουλγαρία που πληρώθηκε για τον Παπακωνσταντίνου. To καταστατικό, ο ιδιοκτήτης !

11 Ιανουαρίου 201609:20

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η βουλγαρική εταιρία που πληρώθηκε από το Δήμο Ξάνθης για τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Μεταξύ του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού και του μάνατζερ του γνωστού Καλλιτέχνη υπάρχει διάσταση απόψεων καθώς και οι δύο αρνούνται ότι έχουν συμμετοχή στην εμπλοκή της βουλγαρικής εταιρίας στη συγκεκριμένη συναλλαγή ενώ δεν έχει απαντηθεί από καμία πλευρά για ποιο λόγο τιμολογήθηκε διπλάσιο ποσό από αυτό που κόστισε η συναυλία.

Το XanthiPress.gr, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες,  είχε αναφέρει από το φθινόπωρο ότι η συγκεκριμένη συναυλία επρόκειτο να τιμολογηθεί από βουλγαρική εταιρία. Όμως το ερώτημα είναι ποιος βρίσκεται πίσω από την πολυσυζητημένη εταιρία:

katastatiko olo soto

Η Brain Co Southeastern EuropeLtd έχει έδρα τη Σόφια και εμφανίζεται για πρώτη φορά σε συναλλαγή με δημόσιο φορέα στη χώρα . Τα στοιχεία που υπάρχουν για την εταιρία συνηγορούν ότι πρόκειται για μια κλασική εταιρία από τις πολλές που έχουν ιδρυθεί στη γειτονική χώρα με διαδικασίες εξπρές  για να εξυπηρετούν Έλληνες επιχειρηματίες λόγω της ευνοϊκής φορολογίας. Σύμφωνα με το καταστατικό της, που αποκαλύπτει το XanthiPress.gr, η εταιρία ιδρύθηκε το Δεκέμβρη του 2014 και καταχωρίστηκε στο Βουλγαρικό Επιμελητήριο τον Ιανουάριο του 2015.

Που στεγάζεται, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης

Μάλιστα η έδρα της εταιρίας στη Σόφια, συμπίπτει με την έδρα, τον όροφο και το γραφείο, που στεγάζεται η εταιρία UNION BALKANS BUSINESS που ασχολείται με την ίδρυση και την διοικητική και λογιστική υποστήριξη ελληνικών εταιριών στη Βουλγαρία. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Brain Co Southeastern EuropeLtd είναι 2 λέβα ενώ ιδιοκτήτης και διαχειριστής εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλλου. 

Aν δεν υπάρχει κάποια συνωνυμία δεν πρόκειται για άγνωστο πρόσωπο . Το όνομα συμπίπτει με πρώην εκδότη περιοδικών αυτοκινήτου, που είχε παρουσιάσει μια επιθετική εκδοτική δραστηριότητα με πολλούς τίτλους αλλά κατέρρευσε το 2011 (Βλέπε σχετικά ΕΔΩ) Σήμερα εμφανίζεται ιδιοκτήτης εταιρίας συμβούλων με έδρα τη Ν. Ερυθραία.

Το καταστατικό της εταιρίας  εμφανίζει αρκετές δραστηριότητες, από συμβουλευτικές υπηρεσίες και δημόσιες σχέσεις μέχρι μελέτες διακόσμησης, οικοδομικά υλικά ή ηλεκτρικά είδη, αλλά όχι δραστηριότητες διοργάνωσης συναυλιών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

katastatiko skopos

Το αντικείμενο της εταιρίας

katastatiko kefalaio

Το αρχικό κεφάλαιο

etairia sofia

Το κτίριο όπου εδρεύει η εταιρία

Screenshot_5

Η εταιρία που συστεγάζεται στο ίδιο γραφείο του κτιρίου

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr