Πεζοδρομήσεις στην Αλεξανδρούπολη για την στήριξη της εστίασης – Αναμένουν οι επιχειρήσεις της Ξάνθης

30 Μαΐου 202010:34

Την ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζοδρομήσεις ξεκινά από σήμερα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με σκοπό την διάθεση περισσότερων ελεύθερων χώρων στους πολίτες, λαμβάνοντας υπόψη τις μεταβολές της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης που επέφερε το άνοιγμα της εμπορικής αγοράς και των καταστημάτων εστίασης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είναι ενεργοποιημένες για όσο διάστημα ισχύουν οι έκτακτες συνθήκες λόγω του κινδύνου δημόσιας υγείας και μέχρι και 28 Σεπτεμβρίου 2020.
 
Από τις 8 μμ απόψε μέχρι και τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος, από τον χώρο στάθμευσης «Φώτης Κοσμάς» έως και την οδό Κύπρου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 
Με την ίδια απόφαση ισχύει η εφαρμογή ρύθμισης πεζοδρόμησης και τις καθημερινές, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 8 μμ έως και τη 1:00 πμ, κατ’ εφαρμογή της εθιμικής παράδοσης που ισχύει κάθε χρόνο.
 
Διευκρινίζεται ατά το χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων, όπως αυτός εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 2086/21.07.2016 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 2549Β/2016).
 
‘Οσον αφορά στην Ξάνθη, πριν από λίγες ημέρες η ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης ενημέρωσε τους Ξανθιώτες πως έχει από καιρό καταθέσει τις προτάσεις της στον Δήμο Ξάνθης και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ζερενίδη, οι οποίες διαμορφώθηκαν με γνώμονα την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και βιώσιμη λειτουργία των ΚΥΕ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης και ευρύτερα το επόμενο χρονικό διάστημα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αναμένονται οι αποφάσεις και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr