Πετρέλαιο θέρμανσης σε 200 σχολικές μονάδες προσφέρει ο Γιώργος Μελισσανίδης

28 Μαρτίου 201321:30

Πετρέλαιο θέρμανσης που θα καλύψει τις ανάγκες 200 Σχολικών Μονάδων προσέφερε ο Γιώργος Μελισσανίδης. Οι σχολικές μονάδες επελέγησαν από το ΥΠΑΙΘΠΑ, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε, κ Γιάννη Σγουρό, με προτεραιότητα σε απομακρυσμένες ορεινές ή υποβαθμισμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον κ. Γιώργο Μελισσανίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για μια σειρά δράσεων, τις οποίες σκοπεύει να υλοποιήσει, στο πλαίσιο της στήριξης συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

Ο κ. Μελισσανίδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι δωρίζει εκατό τόνους πετρελαίου θέρμανσης για να διανεμηθούν σε 200 σχολεία, ανά την Ελλάδα. Από τους 100 τόνους πετρελαίου, οι πενήντα θα μοιραστούν σε σχολεία της Νίκαιας και της ευρύτερης περιοχής, στην οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο κ. Μελισσανίδης.

Ο Υπουργός Παιδείας αποδεχόμενος την προσφορά του κ. Μελισσανίδη, δήλωσε:
«Η πρωτοβουλία του κ. Μελισσανίδη γνωστοποιείται, με σκοπό να παρακινηθούν να πράξουν κάτι αντίστοιχο, όσοι πολίτες έχουν ανάλογη δυνατότητα. Η Ελλάδα και οι Έλληνες περνούν μια δύσκολη περίοδο και οφείλουν όλοι να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν. Θέλω να σας ευχαριστήσω, για την απόφαση που πήρατε να στηρίξετε τις ανάγκες θέρμανσης των μαθητών 200 σχολείων. Με την κίνηση σας ενισχύετε σε σημαντικό βαθμό τις προσπάθειες της Πολιτείας να βοηθήσει συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση και κυρίως τα παιδιά. Χαίρομαι, γιατί ως νέος άνθρωπος πρώτα απ’ όλα δηλώνετε παρών, σε μια δύσκολη συγκυρία όχι με λόγια, αλλά με έργα».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγουρός δήλωσε: «Κάθε δράση κοινωνικής ευθύνης, που βοηθά τους συμπατριώτες μας και ιδιαίτερα τον μαθητικό πληθυσμό είναι άξια επαίνων. Εύχομαι η ενέργεια του κ. Γιώργου Μελισανίδη να βρει μιμητές».

Από την πλευρά του, ο κ. Μελισσανίδης δήλωσε : «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθώς και τον Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Σγουρό, για την ευαισθησία τους και γιατί ανέλαβαν να υλοποιήσουν την πρόταση μας. Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει θεατής μπροστά στις δυσχέρειες, που έχει δημιουργήσει η κρίση. Αρχές και αξίες, όπως της αλληλεγγύης και της στήριξης όσων έχουν ανάγκη, με τις οποίες μεγαλώσαμε, πρέπει να επανέλθουν στην ελληνική κοινωνία. Η σημερινή προσφορά είναι μια από τις πρωτοβουλίες που σκοπεύω να αναλάβω. Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr