Πέθανε ο ναύτης του φιλιού στην Times Square

15 Μαρτίου 201418:33

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο ναύτης της φωτογραφίας που τραβήχτηκε στη Νέα Υόρκη, όταν το πλήθος γιόρταζε τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη φωτογραφία με φερόμενο προταγωνιστή τον Γκλεν ΜακΝτάφι, ο οποίος τότε υπηρετούσε στο αμερικανικό ναυτικό, ο ναύτης έχει αγκαλιάσει μια νοσοκόμα και τη φιλά με πάθος, σε ένα στιγμιότυπο που σηματοδότησε το τέλος του φρικτού πολέμου.

Παρ’ όλους τους ισχυρισμούς του ΜακΝτάφι, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα των δύο πρωταγωνιστών της φωτογραφίας, καθώς μια σειρά ατόμων εμφανίστηκαν ως ο «ναύτης» και η «νοσοκόμα».

Ο Γκλεν ΜακΝτάφι, είχε πει για το περιστατικό πως έμαθε τα νέα για τη λήξη του πολέμου και ότι ο αδερφός του θα απελευθερωνόταν από στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ιαπωνία ενώ ταξίδευε με το τρένο. Βγήκε στη Νέα Υόρκη και πανηγύρισε με τον κόσμο στην Times Square, όταν είδε απέναντί του μια όμορφη νοσοκόμα και του ήρθε να τη φιλήσει, δημιουργώντας έτσι το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο!

«Ήμουν τόσο χαρούμενος. Άρχισα να τρέχω στους δρόμους. Και τότε είδα τη νοσοκόμα. Με είδε και αυτή να είμαι χαμογελαστός… Και απλά την πλησίασα και τη φίλησα. Δεν ανταλλαξάμε ούτε λέξη. Στη συνέχεια μπήκα στο σταθμό του τρένου και κατευθύνθηκα στο Μπρούκλιν» περιέγραψε τα ιστορικά λεπτα ο ΜακΝτάφι μιλώντας πέρυσι στο Associated Press.

Πάντως τους ισχυρισμούς του ΜακΝτάφι υποστήριξε ιατροδικαστής της αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε ότι το πρόσωπό του ταίριαζε με αυτό του πρωταγωνιστή της φωτογραφίας.

Ο Γκλεν ΜακΝτάφι πέθανε σε ηλικία 86 ετών στο σπίτι του στο Χιούστον, από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η κόρη του.

nauths-fili0times

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr