Πέθανε ο ευεργέτης Κυριάκος Σταματιάδης. Την Τρίτη στον Αγ. Γεώργιο η κηδεία του.

14 Ιουλίου 201422:22

Ένας ευπατρίδης της Ξάνθης, ένας αθόρυβος ευεργέτης της πόλης και των ανθρώπων της έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα. Πρόκειται για τον Κυριάκο Σταματιάδη που πέθανε σε ηλικία 88 ετών αφού η υγεία του το τελευταίο διάστημα είχε κλονιστεί.

Ο Κυριάκος Σταματιάδης, έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος Υπουργείου αλλά είχε αφιερώσει τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του στην τοπική κοινωνία. Είναι γνωστός για τις αμέτρητες χορηγίες του και προσφορές σε όλους τους μεγάλους πολιτιστικούς φορείς της πόλης, όπως η ΦΕΞ, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης, το Λύκειο Ελληνίδων κ.α. Οι ευεργεσίες του σε χρήματα αλλά και σε είδη, όπως βιβλία, είχαν σαν στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων στην πόλη και την υποστήριξη των μεγάλων φορέων για να συνεχίσουν τη δράση τους.

Αναγνωστήρια, πτέρυγες και άλλα σημεία έχουν αφιερωθεί στο όνομά του λόγω της αθόρυβης και πολυσχιδούς δράσης του ενώ σεμνά και ανώνυμα και χωρίς, ποτέ, δημοσιότητα, βοηθούσε συμπολίτες του που είχαν δυσχέρειες.

stamatiadis stylianidis mΤιμήθηκε από το Δήμο Ξάνθης λίγο πριν πεθάνει

Ο Δήμος της Ξάνθης, πρόλαβε να βραβεύσει εν ζωή τον Κυριάκο Σταματιάδη καθώς στα πρώτα Ελευθέρια που γιορτάστηκαν στο νέο Δημαρχείο, στις 4 Οκτωβρίου 2013, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του απονεμήθηκε η ειδική τιμιτική διάκριση της πόλης από το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη.

Η κηδεία του Κυριάκου Σταματιάδη γίνεται στις 10.30 της Τρίτης από τον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Ξάνθης.

Ψήφισμα των Προσκόπων της Περιφέρειας

Ο Κυριάκος Σταματιάδης υπήρξε Πρόσκοπος και έτσι η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων ΑΜΘ προχώρησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος για το θάνατό του

 

STAMATIADHS(1)Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

μετά το θλιβερό άγγελμα της επιστροφής στον Δημιουργό

του

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ

Παλαιού Προσκόπου

και

Ευεργέτη του Σ.Ε.Π.

α π ο φ ά σ ι σ ε

–          Να τηρηθεί μεσίστια η Σημαία του ΣΕΠ την ημέρα της κηδείας του

–          Να παραστεί αντιπροσωπεία στην κηδεία

–          Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στη μνήμη του.

–          Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο

Ξάνθη, 14 Ιουλίου 2014

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr