xania_2

Τα Μ.Μ.Ε της επαρχίας μπροστά σε νέα εποχή. Διημερίδα με χρώμα Θράκης

18 Μαρτίου 201123:46

xania_2Με αρκετά μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στα Χανιά η διημερίδα που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με πρωτοβουλία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου  Γιώργου Πεταλωτή και θέμα «Πολιτεία και Περιφερειακά Μ.Μ.Ε»

Οι εργασίες διεξήχθησαν στις εγκατάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου των Χανίων παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Πεταλωτή, του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης/Επικοινωνίας Γιάννη Πετρουλάκη και αρκετών ανθρώπων του Τύπου και των Μ.Μ.Ε.

Εκπρόσωποι των Ενώσεων Ιδιοκτητών έντυπων και ηλεκτρονικών επαρχιακών μέσων, Πρόεδροι των περισσότερων Ενώσεων Συντακτών, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Γιάννης Πετρουλάκης και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ Ηλίας Μάτσικας βρέθηκαν στα Χανιά και τοποθετήθηκαν για το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης που διαπιστώθηκε ότι είναι αναγκαία αλλά και της αντιμετώπισης των προκλήσεων που δημιουργούνται στην παρούσα φάση.

Γ. Πεταλωτής: Αυτοέλεγχος και αυτορύθμιση

Στις προσπάθειες της πολιτείας για αναβάθμιση του ρόλου που διαδραματίζουν τα περιφερειακά και τοπικά ΜΜΕ αλλά και στη σημασία που διαδραματίζουν στην πληροφόρηση των πολιτών και στην ανάδειξη των προβλημάτων και των ευκαιριών ανάπτυξης, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών διημερίδας .

Ο Γ.Πεταλωτής στην ομιλία του επεσήμανε πως τα Περιφερειακά ΜΜΕ έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο καθώς είναι αυτά που διαμορφώνουν την ατζέντα στην Περιφέρεια της χώρας. “Έχετε στα χέρια σας μια δύναμη πολύ μεγάλη αλλά κρίνεστε καθημερινά από τους πολίτες,” είπε. Τόνισε πως λόγω της κρίσης “ως κοινωνία αναθεωρούμε ιδέες και αξίες που τις θεωρούσαμε ωςδόγματα και αυτό περνά και στον τύπο”. Όπως είπε χαρακτηριστικά και στα ΜΜΕ πρέπει να αναθεωρηθούν αρκετά πράγματα, ειδικά όταν οι νέες τεχνολογίες έχουν φέρει αλλαγές στην δομή και στην λειτουργία και των Περιφερειακών ΜΜΕ.

Μάλιστα έκανε και ειδική αναφορά στα διαδικτυακά ΜΜΕ επισημαίνοντας πως “διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην ενημέρωση , σε ένα πλέον αναβαθμισμένο , τεχνολογικά και μορφωτικά, αναγνωστικό κοινό”.  Ο Γ. Πεταλωτής μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει αυτοέλεγχος και αυτορύθμιση ,ώστε όπως είπε, ” να ανέβει από όλους μας η ποιότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό”

Από τη Θράκη στα Χανιά.

O Πρόεδρος του ΣΗΠΕ, εκδότης της Γνώμης του Έβρου, Γιάννης Λασκαράκης, αναφέρθηκε στην εισήγησή του στην κατάσταση και τις ανάγκες του περιφερειακού τύπου. H Διδάκτωρ Εγκληματολογίας του ΔΠΘ,Βασιλική Θεολόγη μίλησε για το θέμα της εγκληματικότητας και των περιφερειακών Μ.Μ.Ε. Στις εργασίες της πρώτης μέρας, εισηγητής ήταν ο Διευθυντής του XanthiPress.gr Γιάννης Σιδηρόπουλος που εξέθεσε το ζήτημα των ιντερνετικών Μ.Μ.Ε της Επαρχίας και της ανάγκης για νομοθετική ρύθμιση.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε υπήρξε αρκετά γονιμη και εκδηλώθηκαν με αρκετή σαφήνεια, τόσο οι προθέσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσο και η ανάγκη για τα ίδια Μ.Μ.Ε να προσαρμοστούν στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Μεταξύ άλλων, με εισηγήσεις τους τοποθετήθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΑΠΕ Ηλίας Μάτσικας, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σταμάτης Νικολόπουλος, εκπρόσωποι Ενώσεων, ενώ το συντονισμό είχαν ο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου Γιάννης Γαρεδάκης και ο Διευθυντής του Σ.Η.Π.Ε., καθηγητής Αντώνης Σκαμνάκης. 

xania_1

 

xania_3_petalotisxania_4_giannis

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr