Περιπέτεια χαρακτηρίζει το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό ο ΟΕΒΕ Ξάνθης

10 Μαΐου 201622:12

Με ανακοίνωση του ο ΟΕΒΕ Ξάνθης χαρακτηρίζει περιπέτεια το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό το οποίο – σε όσους ξέρουν στοιχειώδη- είναι ταφόπλακα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχείρησης. Το δελτίο τύπου δεν κάνει καμιά αναφορά για την κυβέρνηση και τις αποφάσεις ενώ αναφέρει “καθώς τα μέτρα που θα ισχύσουν, αποδεικνύουν, για ακόμη μια φορά, πως η ισχνή οικονομική πραγματικότητα είναι μονόδρομος”

Καμιά αναφορά για την κατάργηση ασφαλιστική προστασίας στα χωριά κάτω από 2000 κατοίκους

Στο δελτίο του ΟΕΒΕ Ξάνθης δεν γίνεται καμιά αναφορά σε ένα μέτρο που πρόκειται να αποτελειώσει όλες τις πολύ μικρές επιχειρήσεις στα χωριά κάτω από 2000 κατοίκους.

Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα στα χωριά κάτω των 2000 κατοίκων (τα γνωστά καφενεία-παντοπωλεία) πλήρωναν μέχρι σήμερα εισφορές 752,13 ευρω το έτος

Με τα μέτρα της κυβέρνησης από Δευτέρα θα πληρώνουν 586 επι 12 επι 0,70 επι 27,2% = 1338,9!

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Σε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές περιπέτειες μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μετά την ψήφιση των φορολογικών-ασφαλιστικών μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γεγονός, που γεννά εκ νέου δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, καθώς τα μέτρα που θα ισχύσουν, αποδεικνύουν, για ακόμη μια φορά, πως η ισχνή οικονομική πραγματικότητα είναι μονόδρομος. Η Ξανθιώτικη αγορά ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια, καθώς μισθωτοί και συνταξιούχοι αδυνατούν να καταναλώσουν, έστω και το ελάχιστο στην αγορά, εξαιτίας των μειώσεων που υπόκεινται συνεχώς οι εισφορές τους. Το αποτέλεσμα, όλης αυτής της κατάστασης, αντανακλάται στην τοπική αγορά, τόσο με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, από το κλείσιμο των εργοστασίων όσο και από την μείωση πρωτογενούς παραγωγής , και με το κλείσιμο επιχειρήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές απαιτήσεις τους, όπως η αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων, μισθών, μισθώματος. Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες ΔΕΝ αντέχουμε άλλο, γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ της Ξανθιώτικης αγοράς, ώστε να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr