Έκτακτο Περιφερειακό για Digea: Από την “Ψηφιακή Σύγκλιση” οι πόροι για την επέκταση του σήματος

29 Σεπτεμβρίου 201408:30

Από το τομεακό πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η επέκταση του ψηφιακού σήματος στις ορεινές περιοχές της ΑΜΘ.

Αυτό προκύπτει από τα όσα αναφέρθηκαν στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Κομοτηνή, μετά από πρωτοβουλία της ηγεσίας της Περιφέρειας, με θέμα την απουσία του ψηφιακού σήματος της Digea από το 40% της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών απάντησε σε έγγραφό του ότι η επέκταση του σήματος στις δυσπρόσιτες περιοχές δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της digea και η λύση πρόκειται να δοθεί μέσα από τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης αναμεταδοτών μέσω του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει άμεσα και σε αυτή θα καταθέσει σχετική πρόταση η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr