Η Περιφέρεια έκλεισε 10 συνεργεία που λειτουργούσαν παράνομα. Δεκάδες παραβάσεις σε συνεργεία και Βενζινάδικα !

20 Ιανουαρίου 201413:34

Ελέγχους και επιθεωρήσεις σε συνεργεία και βενζινάδικα που δεν πληρούν τους όρους λειτουργίας πραγματοποίησε όλο το τελευταίο διάστημα η Αντιπεριφέρεια της Ξάνθης με αποτέλεσμα να ανακληθούν αρκετές άδειες και να σφραγιστούν επιχειρήσεις που λειτουργούσαν χωρίς καν άδεια. Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ήταν μια κοινή απόφαση της Περιφέρειας και των εκπροσώπων των αντίστοιχων σωματείων, ενώ ειδικότερα για τα Συνεργεία υπήρχε η καταγγελία ότι υπήρχαν συνεργεία που λειτουργούσαν χωρίς καν την παραμικρή άδεια, όπως είχε γίνει γνωστο και στη συνάντηση που υπήρξε τον Απρίλιο του 2013.

Πολλές παρατυπίες σε άδειες συνεργείων

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στα συνεργεία, μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εμπόρων Αυτοκινήτων Καθετοποιημένων Μονάδων της Ξάνθης, ελέγχθηκαν οι φάκελοι για πάνω από 200 συνεργεία. Σφραγίστηκαν 10 συνεργεία που λειτουργούσαν χωρίς άδεια σε καθεστώς πλήρους παρανομίας, βρέθηκαν παρατυπίες σε διάφορες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ενώ 54 συνεργεία λειτουργούσαν με ληγμένα πιστοποιητικά για την πυρασφάλεια ή άλλα σημεία.

synergeiaΑπό την πλευρά των ιδιοκτητών καθετοποιημένων μονάδων ης Ξάνθης, ο Πρόεδρος Γιάννης Αθανασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Αντιπεριφέρεια.  «Με τη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη, με υπομονή και επιμονή ενεργοποιήθηκε το αρμόδιο Τμήμα του Τμήματος Συγκοινωνιών και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι οι οποίοι έδειξαν σοβαρές παραβάσεις» είπε και πρόσθεσε ότι το Τμήμα Συγκοινωνιών  έχει ιδιαίτερο πρόβλημα σε προσωπικό και, παρόλα αυτά, ολοκλήρωσε μια σειρά από ελέγχους που ήταν απαραίτητοι. Παράλληλα, καυτηρίασε το γεγονός ότι το σωματείο των γκαραζιέρηδων από την πλευρά του δεν είχε ενημερώσει τα δικά του μέλη για τις υποχρεώσεις τους, κάτι που θεωρεί ανεπίτρεπτο.

Έκλεισαν και βενζινάδικα

Στο στόχαστρο της Περιφέρειας βρέθηκαν και τα πρατήρια καυσίμων. Ελέγχθηκαν όλα και διαπιστώθηκαν κάποιες παραβάσεις σε θέματα πυρασφάλειας, κυρίως, ενώ αρκετά ήταν τα πρατήρια των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.

Σύμφωνα με το Γιάννη Σιούτα, Πρόεδρο των πρατηριούχων, σημειώνει ότι ήταν λογικό να κλείσουν όσοι δεν κατάφεραν να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία ενώ αναφέρει ότι με τα νέα μέτρα που έρχονται, θα υπάρξουν και άλλα πρατήρια που δεν θα ανατπεξέλθουν.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr