Πέρασε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του Δήμου από την Οικονομική Επιτροπή. 36 εκατ. ευρώ το σύνολο

6 Νοεμβρίου 201414:45

Κατά πλειοψηφία πέρασε την Τετάρτη από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης ο προϋπολογισμός για το 2015 ο οποίος είναι μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά

Διαμορφώνεται συνολικά στα 36 εκατομμύρια ευρώ περίπου, σαφώς μειωμένος σε σχέση με το 2014. Όπως ειπώθηκε και στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ο Προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται ισοσκελισμένος και ρεαλιστικός. Η μείωση των εσόδων των ΟΤΑ αποτυπώνεται, όπως είναι προφανές στην εικόνα του Προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά.

Διαγράφονται απαιτήσεις 3 εκατ. ευρώ

20141105_144558Εντύπωση προκάλεσε και η παραδοχή ότι γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ απαιτήσεων, ο Δήμος τα διαγράφει ως αδύνατον να εισπραχθούν, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Θανάση Ξυνίδη, ο οποίος επίσης έκανε κάποιες παρατηρήσεις για την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και δαπάνες που δεν αποτυπώνονται στον επόμενο.

Η γενική εικόνα του Προϋπολογισμού αλλά και ειδικότερα ζητήματα όπως τα κονδύλια για την πρόσληψη ειδικών συμβούλων ήταν οι λόγοι που η Αντιπολίτευση δεν ψήφισε τον Προϋπολογισμό, κάνοντας λόγο για «εικονική πραγματικότητα». Μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, απομένει η υπερψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr