Πέρασε από τη Βουλή η Συμφωνία. ΝΑΙ ψήφισαν οι Θρακιώτες – Δύο διαρροές από την Καβάλα

16 Ιουλίου 201502:15

Διαφοροποιήθηκε η ψήφος των βουλευτών της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά την ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του πολυνομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας των Βρυξελλών για το 3ο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας.

Οι βουλευτές της Θράκης, από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ψήφισαν όλοι ΝΑΙ όπως και στη διαδικασία της προηγούμενης εβδομάδα για την εξουσιοδότηση . Διαφορετικά ψήφισαν δύο βουλευτές της Καβάλας, όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει. Ο Ηλίας Ιωαννίδης από την Καβάλα ψήφισε ΟΧΙ στη συμφωνία ενώ η Αλεξάνδρα Τσανάκα, απουσίασε από την ονομαστική ψηφοφορία. Θετικά ψήφισαν και οι τρεις βουλευτές Δράμας.

Διαφορές και ομοιότητες στην ψηφοφορία

Συνολικά η Βουλή ενέκρινε το Νομοσχέδιο κατά πλειοψηφία με 229 ΝΑΙ, 64 οχι ΚΑΙ 6 «ΠΑΡΩΝ» . Η κυβερνητική πλειοψηφία είχε διαρροές 38 βουλευτών, που ψήφισαν ΟΧΙ και ΠΑΡΩΝ, και μέτρησαν συνολικά 124 ΝΑΙ από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Ανάμεσα στις διαρροές ήταν o Yπουργός Π. Λαφαζάνης, οι δύο Αν. Υπουργοί Κ. Ήσυχος και Δ. Στρατούλης καθώς η Νάντια Βαλαβάνη, που είχε ήδη παραιτηθεί, η Πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο πρώην Υπουργός Ι. Βαρουφάκης. Παράλληλα υπήρξαν διαρροές και από την Αριστερά Πλατφόρμα, με κάποιους  βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ.

Δεν έχασε τη δεδηλωμένη

Το πολιτικό συμπέρασμα της συνεδρίαση της Βουλής ήταν η πρόθεση που εκφράστηκε από τον Πρωθυπουργό, να διαψεύσει τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης και να παραμείνει στη θέση του, υπονοώντας ότι διατηρεί τη δεδηλωμένηΣε αυτό συνηγορεί η φαινομενική στήριξη των διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, αν κρίνει κανείς από την προτροπή του Πρωθυπουργού προς την Αντιπολίτευση για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, που θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση.

Άλλωστε και οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσαν τα όποια σενάρια διάψευσης και δηλώνουν ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της ενώ αναμένεται σύντομα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, για ευνόητους λόγους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr