Πέντε χρόνια προσφοράς προς τα παιδιά από τους Φίλους της Παιδόπολης

17 Νοεμβρίου 201617:14

Το Εθελοντικό Κοινωνικό Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας, αισίως συμπλήρωσε πέντε χρόνια σημαντικής και ουσιαστικής προσφοράς προς τα παιδιά.

“Προσφέρουμε ουσιαστικό εθελοντικό έργο, σε ένα μοναδικά ευαίσθητο και σημαντικό κοινωνικά χώρο: στα Παιδιά που βρίσκονται σε οικογενειακή, κοινωνική, αλλά και σε οικονομική κρίση «Παιδιά μιας Διαχρονικής Κρίσης», τα δικά μας παιδιά.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2015 καταθέσαμε τον πλήρη φάκελο με τα απαιτούμενα «Τεκμήρια Πιστοποίησης», όπως Δράσεις, Σκοποί, Στόχοι αλλά και Οικονομικά πεπραγμένα στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.).

Το ΔΣ του Ε.Κ.Κ.Α., αναγνώρισε την σημαντική – ουσιαστική δράση και προσφορά μας και στις 6 Απριλίου 2016 μετά την πρόταση του, δημοσιεύθηκε στο Δεύτερο Τεύχος του Φ.Ε.Κ. Αρ. φύλλου 937, η απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Θεανώς Φωτίου για την Πιστοποίηση του Σωματείου, ως φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Αυτή η κρατική αναγνώριση του έργου του Σωματείου, μας δίνει νέες δυνατότητες όσον αφορά τις μελλοντικές μας δράσεις.

Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους όσους μας βοήθησαν.

Η πρόθεσή μας είναι να λειτουργούμε Νόμιμα, με Διαφάνεια και με Υψηλά στάνταρτ Ήθους και Ηθικών Αξιών, με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού, σε συνεργασία με το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας (την πρώην Παιδόπολη Άγιος Γεώργιος Καβάλας) και σε συνεργασία με επίσημους Φορείς.

Από της συστάσεως του Σωματείου 2011 έως σήμερα 2016, τα μέλη μας πολλαπλασιάστηκαν και τώρα αριθμούν περί τα 140. Έτσι, οι δυνατότητες για προσφορά προς τα παιδιά αυξήθηκαν σημαντικά, αλλά και η τοπική και όχι μόνο, κοινωνία στήριξε το έργο μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που σε μια περίοδο μεγάλης κοινωνικοοικονομικής κρίσης επιλέξατε να στηρίξετε και συνεχίζετε να στηρίζετε, το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας, η κάθε προσφορά είναι για εμάς ένας μικρός θησαυρός που αξιοποιούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθελοντικού – Κοινωνικού Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματείου μας, αποφάσισε τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016 να δώσει επετειακό χαρακτήρα στις καθιερωμένες Δράσεις του για την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του, προς όφελος των παιδιών του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τη Διοίκηση και το Προσωπικό του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Καβάλας, ημερήσια εκδρομή στο Σπήλαιο Αλιστράτης Σερρών, για όλα τα παιδιά που ανήκουν στο δυναμικό του Π.Π.Π. Καβάλας.

Το επόμενο Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 το βράδυ, διοργανώνει την καθιερωμένη, ανοιχτή «Μουσική Βραδιά Αγάπης», φέτος θα γίνει στο Δημοτικό κινηματογράφο OSCAR, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας.
Επιπλέον το Δεκέμβριο και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση των μελών μας με τα παιδιά σε χώρο εκτός του Π.Π.Π. Καβάλας με τίτλο «Γράψε μια ευχή μαζί με τα Παιδιά».

Στα επόμενα χρόνια θέλουμε να προσφέρουμε «πολύ… περισσότερα» για τα παιδιά, ευχόμαστε να συνεχίσετε να στηρίζετε την κοινή μας προσπάθεια, μόνο μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε!” , καταλήγει το Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr