ΠΕ Ξάνθης: Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων το χειμώνα.

11 Νοεμβρίου 201411:40

Σε ετοιμότητα ενόψει του χειμώνα τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης όπου το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου, όπου συμμετέχουν οι φορείς που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασίας της περιοχής.

Στόχος η αντιμετώπιση κάθε έκτακτου φαινομένου το φετινό χειμώνα καθώς, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι καθώς για την περιοχή υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρών.

20141110_122529(1)Η μειωμένη χρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού δυσχεραίνει την προσπάθεια ενώ πέρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αρκετοί είναι οι φορείς που συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια.

20141110_122523Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων θα αντιμετωπιστεί κάθε πιθανός κίνδυνος με αποτελεσματικότητα. Παράλληλα ευχαρίστησε τον μέχρι σήμερα Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του και θα αναλάβει διαφορετικά καθήκοντα.

Κατά τα άλλα στη σύσκεψη έγινε ο συντονισμός των φορέων και των υπηρεσιών για την ετοιμότητα σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, επισημάνθηκαν εμπειρίες από τις προηγούμενες χρονιές και οι κίνδυνοι που υπάρχουν, καθώς επίσης και συστάσεις για την καλύτερη αποτελεσματικότητα όλου του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας σε περίπτωση θεομηνίας.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr