Παθολόγος Ι. Φερεσιάδης: “Πιστοί στο καθήκον μας ελπίζοντας και στην συνδρομή της πολιτείας”

28 Μαρτίου 202008:06
Με ένα συγκινητικό μήνυμα που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα αλλά και σε δημόσια ομάδα στο Facebook αργά χθες το βράδυ, ο ιατρός παθολόγος κ. Ιωάννης Φερεσιάδης, φέρων την ιδιότητα του συντονιστή των γιατρών, νοσηλευτών, τεχνικών, διοίκησης και επιστασίας του Νοσοκομείου Ξάνθης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στον νομό, αποτυπώνει την πραγματικότητα του τελευταίου μήνα. 
 
Το Xanthipress μεταφέρει αυτούσιο το δημόσιο μήνυμά του προς τους Ξανθιώτες προκειμένου να συνδράμει την προσπάθεια μεγαλύτερης κατανόησης της κρισιμότητας της κατάστασης και να στηρίξουν με την στάση τους την προσπάθεια όλων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον επικίνδυνο ιό.
 
Μετά από ένα μήνα που ανέλαβα τον συντονισμό της προσπάθειας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης να οργανωθεί ώστε να αντιμετωπίσει μια επιδημία που παρόμοια της δεν έχουμε ζήσει, μπορώ να δηλώσω πως είμαι ικανοποιημένος για τα όσα έχουμε κατορθώσει έως τώρα ως ομάδα.
 
Έχουμε καταφέρει έναν πρώτο φραγμό εισόδου στην πύλη, με τον υπεύθυνο ανά βάρδια γιατρό και νοσηλευτή να κάνουν ουσιαστική διαλογή των περιστατικών και με τη βοήθεια των φυλάκων να προασπίζουν το ίδρυμα από πιθανή διασπορά του θανατηφόρου ιού στο χώρο του νοσοκομείου.
Οι καταστροφικές συνέπειες της διασποράς του ιού στα νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως μας δίδαξε η κατάσταση στην Ιταλία, μας ώθησε στην άμεση λήψη αποφάσεων με αποτέλεσμα να στηθεί απίστευτα γρήγορα μια εντυπωσιακά λειτουργική μονάδα εξέτασης και βραχείας νοσηλείας για ασθενείς covid-19.
Για τη μονάδα αυτή συνεργαστήκαμε αρμονικά η ιατρική υπηρεσία, η νοσηλευτική υπηρεσία, η τεχνική και διοικητική υπηρεσία και η επιστασία. Πάρα τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη υλικών, καταφέραμε να δημιουργήσουμε γρήγορα ένα χώρο με την υψίστη δυνατή ασφάλεια τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς που αναλαμβάνουμε.
Η μονάδα αυτή περιλαμβάνει 9 θαλάμους αρνητικής πίεσης στους οποίους αφαιρείται αέρας στον κάθε ένα από αυτούς πάνω από 25 φορές την ώρα, περιέχει στάση νοσηλείας αποδοτικότατη, άνετο προθάλαμο ώστε με ασφάλεια να αφαιρούνται τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζόμενων, καθώς επίσης το γραφείο – στρατηγείο όπου συντονίζεται όλη η προσπάθεια διεκπεραίωσης των περιστατικών του νομού μας.
 
Συνεχίζουμε το έργο μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον όρκο που δώσαμε και απέναντι στους ασθενείς μας, ώστε να ξεπεράσουμε την οποία αντιξοότητα. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμη ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, όσο και για αυτά που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισή της.
Ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση του κόσμου του νομού Ξάνθης και τους παροτρύνουμε να παραμείνουν ασφαλείς στα σπίτια τους. Εμείς παρ’ όλα αυτά θα είμαστε εκεί στην πρώτη γραμμή ιατροί και νοσηλευτές πιστοί στο καθήκον μας ελπίζοντας και στην συνδρομή της πολιτείας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr