Πασχάλης Λύρατζης: Στήριξη των τοπικών παραγωγών

9 Απριλίου 202023:28

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Εδώ και ένα μήνα περίπου δεν διεξάγεται η λαϊκή αγορά στον Δήμος της Ξάνθης λόγο μέτρων αποφυγής διασποράς του covid-19, μέτρων σωστών κατά την άποψή μας .

Ήδη η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα ανακούφισης για αρκετούς επαγγελματίες. Υπάρχουν όμως οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας που δυστυχώς αναγκάζονται να πετούν την παραγωγή τους, από την στιγμή που δεν μπορούν να την διαθέσουν στην εδώ και χρόνια καθιερωμένη Λαϊκή αγορά του Σαββάτου. Προτείνουμε λοιπόν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος   ΣΥΖΗΤΗΣΗ   με    ΘΕΜΑ:

«ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ  ΙΣΟΠΟΣΗΣ  ΑΞΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ».

Στόχος της ​​ πρωτοβουλίας είναι:

  • να ενισχυθούν ποιοτικά και ποσοτικά με τα φρέσκα τοπικά προϊόντα οι δικαιούχοι του προγράμματος της σίτισης,
  • να διανεμηθεί μέρος των προϊόντων σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και
  • να μειωθεί, στο πλαίσιο του ανθρωπίνως δυνατού, η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των λαϊκών αγορών σαν μέτρο πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr