Πασχαλινά δέματα αγάπης και αλληλεγγύης από τους ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ και το Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

16 Απριλίου 202111:44

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ” σε συνεργασία με το Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ του Δήμου Ξάνθης οργανώνουν για όγδοη χρονιά την ανοιχτή δράση κοινωνικής αλληλεγγύης «Πασχαλινή Κατασκήνωση Αγάπης» για οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες και δεν έχουν πρόσβαση ούτε στα πιο απαραίτητα αγαθά, καθώς και για ανθρώπους που απέμειναν μόνοι τους και επιβεβαιωμένα χρειάζονται βοήθεια και στήριξη.

Για τον λόγο αυτό, καλούν όλους μας σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με ανιδιοτέλεια και σεβασμό ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων μας εκείνων που επιβεβαιωμένα έχουν πραγματική ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα από 15 έως και 26 Απριλίου οι ομάδες των εθελοντών συνδημοτών μας θα : 

1. Συγκεντρώνουν είδη βασικής ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας (λάδι, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδες, μπισκότα, χυμούς, κ.α.)
2. Βάψουν αυγά και ψήσουν τσουρέκια
3. Φτιάξουν λαμπάδες και θα δημιουργήσουν δέματα αγάπης όπως κάνει κάθε νονός το Πάσχα


Τα δέματα αγάπης θα διανεμηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη συμμετοχή εθελοντών και τη συμβολή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τα σημεία συγκέντρωσης των αγαθών είναι:

1. Mini Μarket της γειτονιάς, Σάρδεων 1
2. Smile Market, Ζαλάχα Θεόδωρου 2 (Σαμακώβ)
3. Όμιλος Πλαστικά Θράκης – Thrace Group, Τμήμα Spunbond.
4. Παντοπωλείο “Η γειτονιά”, Απόλλωνος 19

Σ.σ. Η κεντρική φωτογραφία είναι από το αρχείο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ και την πασχαλινή συνεργασία με το Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (2019)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr