Πάσχα με κορωνοϊό: Τα νέα μέτρα που εκκρεμούν – Πώς θα γίνουν οι γιορτινές αγορές

6 Απριλίου 202011:22

Με δεδομένη την παράταση του περιορισμού της κυκλοφορίας έως τις 27 Απριλίου που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς,η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα πάρει κάποια νέα μέτρα ενόψει του Πάσχα.

Το πλαίσιο των νέων περιορισμών που εξετάζεται αφορά τόσο στο χρονικό όριο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων (π.χ. δύο ή τρεις ώρες) όσο και στον αριθμό των επιτρεπόμενων sms προς το 13033.

Ήδη η Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπλόκαρε τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας ύστερα από το φαινόμενο μαζικών… αλλαγών κατοικίας από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

Επίσης, αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων αστυνόμευσης για την αποτροπή μιας μαζικής εξόδου και μπλόκα στα διόδια.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.

Τα καταστήματα

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα πραγματοποιηθούν και οι πασχαλινές αγορές και από όσα μόνο καταστήματα παραμένουν ανοιχτά εξαιρούμενα της αναστολής λειτουργίας.

Εκτός του ωραρίου λειτουργίας του κοροναϊού τα καταστήματα αυτά ενδέχεται σύμφωνα με το in.gr να ανοίξουν την Κυριακή των Βαΐων, διαθέτοντας κάποια από τα πασχαλινά είδη.

Λαμπάδες, δώρα και στολίδια θα διατεθούν μέσω των σούπερ μάρκετ (αφού έχουν απαγορευθεί ως βιομηχανικά είδη από τις λαϊκές αγορές). Πολλοί καταναλωτές θα προτιμήσουν να ψωνίσουν μέσω διαδικτύου

L&O

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr