Παστίτσιο με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα

25 Σεπτεμβρίου 201410:35

Υλικά

500γρ. μακαρόνια χοντρά
αλάτι
Για τον κιμά
400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400γρ. κιμά χοιρινό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
450γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
8 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
50γρ. βασιλομανίταρα (porcini) μουλιασμένα σε νερό και ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας λάδι τρούφας
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 αβγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι βούτυρο
2½ φλιτζάνια γάλα χλιαρό
½ φλιτζάνι μετσοβόνε τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια

Βήμα 1

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε όσο κρατάνε ακόμη (al dente) και τα στρώνετε σε ένα ταψί.

Ετοιμάζετε τον κιμά

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα κάθε τόσο για να μη σβολιάσει.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα ντοματάκια, το βασιλικό, τα βασιλομανίταρα, τις λιαστές ντομάτες, το λάδι τρούφας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει ο κιμάς, προσθέτετε το χτυπημένο αβγό και την τριμμένη φρυγανιά.

Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε και το γάλα, ανακατεύοντας δυνατά μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει. Προσέχετε όμως να μην σας σβολιάσει. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί.

Φτιάχνετε το παστίτσιο

Βήμα 1

Ρίχνετε τον κιμά στο ταψί με τα μακαρόνια και ανακατεύετε να μοιραστεί ομοιόμορφα. Απλώνετε στο παστίτσιο την μπεσαμέλ και το ψήνετε για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Βήμα 2

Αφήνετε το παστίτσιο να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: Λάδι τρούφας και αποξηραμένα porcini θα βρείτε σε ντελικατέσεν και κάποια σούπερ μάρκετ

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr