Το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για Βατοπαίδι: Η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής

23 Μαρτίου 201718:21

Με έντονο ενδιαφέρον και σκεπτικισμό διαβάσαμε τις ανακοινώσεις της ΝΟΔΕ και του κ. Αλέξανδρου Κοντού, σχετικά με την αθώωση της υπόθεσης του Βατοπεδίου. Έχουμε επίσης και έντονη απορία για τις ανακοινώσεις που δεν διαβάσαμε από την πλευρά των κυβερνητικών εταίρων στην πόλη μας. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής και της προκήρυξης των έκτακτων εκλογών του 2009. Επειδή οι πολίτες του νομού μας γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ βρέθηκε η ρίζα του θέματος και επειδή η λήθη έχει αποδειχθεί ότι είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πολιτική ζωή του τόπου μας, κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε τα παρακάτω.

 

Αρχικά, το ορθό είναι να γίνει διαχωρισμός μεταξύ πολιτικών και ποινικών ευθυνών. Οι εντολοδόχοι αθωώθηκαν, λόγω έλλειψης δόλου, όχι οι εντολείς. Τα στυλό αθωώθηκαν, όχι οι εμπνευστές του κειμένου. Οι εμπνευστές, με δήλωση του τότε πρωθυπουργού είχαν πάρει όλη την πολιτική ευθύνη για το τι είχε διαδραματιστεί. Να θυμίσουμε τότε ότι στον ανασχηματισμό που ακολούθησε το 2008, όλοι οι εμπλεκόμενοι, καρατομήθηκαν. Επίσης από τους εκφραστές του «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» δεν θα περιμέναμε φυσικά αυτοσυγκράτηση, σοβαρότητα και παρρησία. Επίσης είναι γνωστό ότι όταν μας πνιγεί το δίκαιο και είμαστε απέναντι σε μια τεραστίων διαστάσεων αδικία και σπίλωση, σύμφωνα με τα πρόσφατα λεγόμενα και γραπτά, δεν είμαστε άλαλοι και άφαντοι επί μια οκταετία, λειτουργώντας μόνο παρασκηνιακά.

 

Η ουσία είναι ότι με αυτή την απόφαση κέρδισε η ρασοφόρος επιχειρηματικότητα. Την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας σφαδάζει. Επίσης αποδείχθηκε περίτρανα πως αυτά τα χρονιά της κρίσης, ούτε μας δίδαξαν, ούτε τα παθήματα, γίνανε μαθήματα και το κυριότερο η ΝΔ συνεχίζει να εκπροσωπεί τις τρεις αγκυλώσεις αυτής της χωράς, τον λαϊκισμό, τον συντηρητισμό και τον ελιτισμό. Ότι και να ειπωθεί και να γραφεί από την πλευρά σας, η δεσπόζουσα αντίληψη από τους Ξανθιώτες/ισες είναι η εξής: «Δεν κατεβήκαμε από το Μακακλάρ, αγαπητοί της ΝΔ»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr