Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» στο Σουφλί (video)

21 Μαρτίου 201716:06

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, παρουσίασε την Κυριακή, 19/3, το  βιβλίο του με τίτλο «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη», στο  κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου.

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σκεύας Ιωάννης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Καθηγητής χειρουργικής Μιχάλης Πιτιακούδης, ο οικονομολόγος Τόλης Βασιλακάκης, ο Αντιστράτηγος ε.α. Στυλιανός Τζιαμτζής και ο καθηγητής Φυσικής Χρήστος Τσιαμίτας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο πρόεδρος του Θρακικού Κέντρου – Εταιρεία Θρακικών Μελετών Νίκος Μαργαζόγλου, ο Στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, Γιώργος Μπαϊραμάκης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας  Λευτέρης Αυγενάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί κάτοικοι του Σουφλίου & της ευρύτερης περιοχής   μεταξύ των οποίων ως εκπρόσωποι της εκκλησίας οι σεβαστοί Πατέρες Σταμάτιος του Σουφλίου  & Ιωακείμ της Δαδιάς, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βενετίδης, ο Κοσμήτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης Σπύρος Κουτρούμπας, καθώς επίσης και οι καλοί φίλοι Σταύρος Κελέτσης, πρώην βουλευτής, και Γρηγόρης Λυμπερακίδης, ιατρός.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε πως τα κέρδη του βιβλίου, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον εκδότη Φαίδωνα Κυδωνιάτη, διατίθενται εσαεί κατά 50% στον ειδικό λογαριασμό υπέρ των τέκνων πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών και κατά 50% στο Θρακικό Κέντρο-Εταιρία Θρακικών Μελετών, με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του:

«Σας ευχαριστώ όλους για τη σημερινή παρουσία σας εδώ στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο του Σουφλίου την πρωτεύουσα του μεταξιού και την πόλη των δασκάλων γενικά . Είναι μεγάλη μου χαρά κάθε φορά που παρουσιάζεται το βιβλίο μου «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη», εδώ, στον Έβρο, στην πατρίδα μας, στην οποία είναι άλλωστε αφιερωμένο μεγάλο μέρος του. Το βιβλίο αυτό, στον καθρέφτη του οποίου βλέπει ο Εβρίτης τον εαυτό του, αποτελεί στην ουσία ένα δώρο προς δύο μεγάλες μου αγάπες ! Η μία είναι η πατρίδα μας ο Έβρος. Η άλλη είναι η μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη στήριξη της οποίας υπηρέτησα επί δεκαετίες τους Έλληνες Πολίτες και την Ελληνική Δημοκρατία. Η εκτίμηση και η αγάπη που μου προσφέρουν απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια, τόσο οι συμπατριώτες μου, όσο και οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ., ανταποδίδεται μέσα από αυτήν την παρακαταθήκη.

Σε όλη μου την πορεία εισέπραττα την αγάπη σας. Τώρα μου δίνετε απλόχερα την εμπιστοσύνη σας. Δεν θα την διαψεύσω.

Η Ελληνική Αστυνομία με τίμησε με το ύψιστο αξίωμα του Αρχηγού. Ένα αξίωμα που φέρει βαριά την ευθύνη της συνέχειας. Ανέκαθεν πίστευα πως, όχι μόνο δε δικαιούμαι να κρατήσω για τον εαυτό μου κάτι από τη θέση αυτή, αλλά θα έπρεπε να αφήσω ως προίκα στους επόμενους Αρχηγούς και στα επόμενα στελέχη όλων των βαθμών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το σύνολο των εμπειριών και των γνώσεων που συνέλλεξα από ολόκληρη την πορεία μου σε αυτό.

Πράγματι ,θέλω να πιστεύω πως κατάφερα μέσα από αυτό το βιβλίο να παραδώσω ένα κομμάτι της ψυχής μου στους ανθρώπους που καθημερινά προασπίζονται τις ζωές και την καθημερινότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, το Ελληνικό Κράτος εδώ στα χερσαία σύνορα μας, αλλά και την ίδια την πολύτιμη Δημοκρατία μας. Ένα εγχειρίδιο, το οποίο στις σελίδες του προσφέρει αφηγηματικά συσσωρευμένη γνώση. Εξιστορώντας σημαντικά γεγονότα και κρίσιμες καταστάσεις, στις οποίες συμμετείχα, είτε σε πρωταγωνιστικό είτε σε συνδρομητικό ρόλο.

Ένας εκ των ομιλητών μας, μάλιστα, ο Τόλης Βασιλακάκης, υπήρξε ουσιαστικός αρωγός στην επίλυση μιας τέτοιας κρίσιμης κατάστασης. Της μεγαλύτερης & της μοναδικής κατά την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ του 2004 !Περιγράφεται εκτενώς μέσα στο βιβλίο, πώς αποσοβήθηκε ένα πιθανό δυστύχημα τεραστίων συνεπειών και διεθνούς βεληνεκούς, όταν κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων –ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου- ένα εκ των Ξενοδοχείων του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, αυτό στο οποίο διέμεναν οι υψηλοί καλεσμένοι όπως ο πρόεδρος της χορηγού Coca-Cola και ο Ζακ Ρογκ, πλημμύρισε από τόνους υγραερίου- προπανίου, μετά από αστοχία του συστήματος αποθήκευσης του αερίου. Ο φίλος τώρα Τόλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τότε της Shell Gas, συνέδραμε στην επιχείρηση που σχεδιάσαμε στο έκτακτο Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων που συγκάλεσα. Όταν έμαθα, μετά το επιτυχημένο πέρας της επιχείρησης, την καταγωγή του από το ιστορικό μας Σουφλί, σχολίασα χαριτολογώντας πως δύο Εβρίτες γλυτώσαμε την πατρίδα.

Πράγματι, στην πορεία μου στην Ελληνική Αστυνομία συνάντησα άξιους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα. Αλλά, πάνω από όλα, επιβεβαίωνα το καλό και σπουδαίο μέταλλο των Εβριτών και των Θρακιωτών, όταν είχα την τύχη και χαρά να συναντήσω συμπατριώτες μας. Όπου κι αν με καλούσε το καθήκον, η ιδιαίτερη πατρίδα μου με συντρόφευε. Τόσο στην καρδιά, όσο και στο καθάριο βλέμμα των Εβριτών που συναντούσα και οι οποίοι πρόκοβαν και τιμούσαν την καταγωγή τους, σε όποια σπιθαμή της χώρα μας κι αν βρίσκονταν.

Για αυτό άλλωστε και πήρα την απόφαση πριν λίγα χρόνια να υπηρετήσω τον τόπο μου με έναν πιο άμεσο τρόπο, μέσα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου. Ώστε όλα αυτά τα καλά που αποκόμισα από τη μέχρι τώρα πορεία μου, όπως καταγράφονται σε αυτό το βιβλίο, να τα θέσω στην υπηρεσία των Εβριτών.

Οι Σουφλιώτες ξέρετε, πιστεύω, καλύτερα από τον οποιονδήποτε τις προοπτικές που έχει ο τόπος μας. Το Σουφλί οφείλουμε να το αναδείξουμε σε Πρωτεύουσα του Μεταξιού. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Και τον Έβρο ολόκληρο να τον αναδείξουμε σε Πύλη της Ευρώπης. Μια πύλη εμπορίου και ανάπτυξης. Όμως και μια πύλη θωρακισμένη απέναντι σε όσους θέλουν να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία και την ιστορική μας συνέχεια. Η Ασφάλεια και η Ανάπτυξη στον Έβρο είναι δύο αλληλένδετες έννοιες. Δύο έννοιες για τις οποίες αγωνίζομαι καθημερινά. Θωρακισμένος Έβρος ,προμηνύει ισχυρή Ελλάδα !

Κλείνοντας, θα ήθελα να ενημερώσω πως τα έσοδα του βιβλίου προσφέρονται σε δύο σημαντικούς σκοπούς. Κατά 50% αποδίδονται εσαεί στον ειδικό λογαριασμό των ορφανών παιδιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι γονείς των οποίων έπεσαν σε βίαιο περιστατικό, είτε από τρομοκράτες, είτε από σκληρούς κακοποιούς. Το υπόλοιπο δε 50% των εσόδων διατίθεται στο Θρακικό Κέντρο – Εταιρεία Θρακικών Μελετών, ο πρόεδρος του οποίου μας τιμά σήμερα με την παρουσία του, σκοπός του οποίου θα είναι να στηρίζει & την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης μέσα από μελέτες και συνεργασίες με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Σχολές κ.α. του εσωτερικού και του εξωτερικού.  Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση ήδη προωθήθηκε σχετική τροποποίηση του καταστατικού στο πρωτοδικείο Αθηνών.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την συγκινητική σας παρουσία απόψε εδώ. Ειδικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ομιλητές για την τιμή που μου έκαναν, το Δήμαρχο Σουφλίου & τους συνεργάτες του , τους συντελεστές της σημερινής παρουσίασης, καθώς και τον Φαίδωνα Κυδωνιάτη, ιδιοκτήτη του Ομίλου Εκδοτικού Οίκου «Ευρασία», ο οποίος πίστεψε στους σκοπούς του βιβλίου αυτού.

Εύχομαι καλό υπόλοιπο Σαρακοστής και σύντομα να ζήσουμε την Ανάσταση της Πατρίδας μας από τις δυσκολίες που περνάει».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr