Παρουσίαση του βιβλίου “Το Γιορντάνι” του Κώστα Μιχαηλίδη στο ΙΘΤΠ

18 Μαΐου 201614:30

Στην εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαΐου  θα παρουσιαστούν σε πρώτη κοινή στην Πόλη-Αγορά της Ξάνθης μαζί τα βιβλία των Μιχάλη Μπουναρτζίδη και Κώστα Μιχαηλίδη.

«Περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, το δεύτερο βιβλίο του Ξανθιώτη Μιχάλη Μπουναρτζίδη, ” Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΒΙΟΛΙΟΥ” 

-Μια μυθιστορηματική διαδρομή στην Ευρώπη του μεσοπολέμου- αναφέρεται στο απίστευτο ταξίδι μιας οικογένειας που μετά από αλλεπάλληλες προσφυγιές, καταλήγει από τη Μ. Ασία στη Θεσσαλονίκη του 1914,τη γνωριμία και η κοινή πορεία με μια οικογένεια Εβραίων, πρόσφυγες και αυτοί από αιώνες, και μια ερωτική ιστορία με κάδρο το πολυτάραχο Βαλκανικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης.
Όταν το μυθιστόρημα δραπετεύει από το βαλκανικό του κάδρο στην Ευρώπη του μεσοπολέμου, τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, εμπλέκονται με την ερωτική ιστορία με ένα τέτοιο τρόπο, όπου οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Έχουμε γευθεί, από το προηγούμενο βιβλίο του Μιχάλη ” Προσευχή για τις καινούργιες Πατρίδες ” το ύφος της καλής του γραφής.
Αυτό το βιβλίο όμως, κεντρίζει και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη με το ιστορικό του φόντο.
Αξίζει να διαβαστεί»

giordani afisa

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr