Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου: «Ο Τυροκοφτερός»

13 Οκτωβρίου 201619:13

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου , στις 19.30 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και οι εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική», υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της αστυνομικού και βραβευμένης από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., συγγραφέα, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου: «Ο ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟΣ»

afisa-turokofteros

«Ο Τυροκοφτερός είναι ένα κομμάτι τυρί που αποφασίζει να γράψει μια αυτοβιογραφική και διασκεδαστική, ιστορία που μέσα από στιγμές γέλιου θα χαρίσει στα παιδιά και σημαντικές γνώσεις. Γνώσεις που δε μαθαίνουν πια, καθώς η ζωή στην πόλη δε δίνει πολλές ή σχεδόν καθόλου ευκαιρίες για να έρθουν σε επαφή με τις διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών», δηλώνει η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και προσθέτει ότι «στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν συνταγές μαγειρικής καθώς και ασκήσεις και παιχνίδια κατανόησης που θα κάνουν το ανάγνωσμα ακόμα πιο διασκεδαστικό».

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η συγγραφέας

fwteinh-kwnstantopoulouΗ Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αστυνομικός και στον ελεύθερο χρόνο της βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της να φέρουν σε πέρας πότε τις «ζαχαρένιες» και πότε τις «αλμυρές» αποστολές τους. Ως παιδί ξετρελαινόταν με τα παραμύθια και ως έφηβη να ταξιδεύει με πυξίδα πάντα το όνειρο. Όλες αυτές τις εικόνες και τα συναισθήματα που αποκόμισε από τα ταξίδια της αποτύπωσε και στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, στο διήγημα με τίτλο: «Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες».

Τον Φεβρουάριο του 2016 έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», μία διάκριση πολύ σημαντική που ήρθε να επιβραβεύσει την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία «Back 2 School», η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων.

Η τιμητική αυτή αναγνώριση αφορά στο δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2015.

σ.σ.: Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο που με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους.

Η παρουσίαση πλαισιώνεται με δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Προλογίζει η Ραλού Βλαχοπούλου, εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

 Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης Π, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου «ΣΠΑΝΙΔΗΣ» και των εκδόσεων «Ελληνοεκδοτική».

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr