Παρουσία πιστών ακούστηκε σήμερα το “Χριστός Ανέστη” από τα ηχεία των εκκλησιών

17 Μαΐου 202012:13

Παρουσία πιστών και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων, λειτούργησαν και πάλι από σήμερα οι ιεροί ναοί ανά την Ελλάδα, με βάση την ΚΥΑ που ισχύει από σημερα έως και τις 5 Ιουνίου.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη καθώς όσοι χριστιανοί προσήλθαν σήμερα στην εκκλησία άκουσαν για πρώτη φορά το “Χριστός Ανέστη”, ως είθισται τις Κυριακές μετά το Πάσχα, από τα χείλη των ιερέων ναών δια μέσου των ηχείων ενώ ο κατά γενική ομολογία καλός καιρός επέτρεψε την συμμετοχή των πιστών στην λατρευτική τελετή από τον εξωτερικό χώρο.

Υπενθυμίζεται πως ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. ενώ διατηρήθηκε και η  απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των πιστών, όπως προβλέπεται.

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, επιπλέον των γενικών κανόνων που ισχύουν περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, όπως για παράδειγμα η σύσταση για τη χρήση μάσκας, η υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, ο συχνός καθαρισμός επιφανειών κλπ. τηρήθηκαν επίσης πιστά .

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr